Fasconal Pro, 10 comprimate, Gedeon Richter

Medicamente fara reteta

In stoc
8,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Fasconal Pro, 10 comprimate, Gedeon Richter

7508741

Ce este Fasconal Pro si pentru ce se utilizeaza

Fasconal Pro contine ca substante active paracetamol si propifenazona, ambele ajutand la scaderea durerii si febrei, si cafeina, in cantitate redusa. Este indicat la adulti si adolescenti (cu varsta peste 12 ani) in:
- tratamentul simptomatic al durerilor usoare si moderate cu diferite localizari, cum sunt durere de cap, durere de dinti, durere din timpul ciclului menstrual, durerea de dupa interventii chirurgicale si durere reumatica.
- tratamentul durerii si febrei asociate cu raceala si gripa.

Cum sa utilizati Fasconal Pro

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Respectati doza, ritmul si durata administrarii recomandata in acest prospect sau de catre medicul dumneavoastra. Prin administrarea regulata a acestui medicament puteti sa evitati oscilatiile durerii sau febrei.

Adulti si adolescenti (cu varsta peste 12 ani)
La adulti si la adolescenti (cu varsta peste 12 ani) se administreaza un comprimat filmat Fasconal Pro, doza care la nevoie se poate repeta de 3 ori in 24 de ore. Doza maxima zilnica este de 4 comprimate filmate.

Luati comprimatele cu o cantitate suficienta de lichid. Acest medicament nu trebuie administrat mai mult de 7 zile. Daca dupa 3 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, adresati-va medicului dumneavoastra pentru a fi sfatuit.

Copii cu varsta sub 12 ani
Acest medicament este contraindicat la copii cu varsta sub 12 ani.

Daca utilizati mai mult Fasconal Pro decat trebuie
In caz de supradozaj este important sa solicitati imediat ajutorul medicului sau departamentului de primire urgente, chiar daca va simtiti bine, deoarece, exista un risc de afectare severa, intarziata, ireversibila a ficatului si un risc de afectare a functiei renale. Simptomele supradozajului cu paracetamol: greata, varsaturi, lipsa poftei de mancare, transpiratii, stare de slabiciune generala, senzatie de disconfort, dureri la nivelul stomacului, paloare. Supradozajul cu paracetamol poate duce la deces, precedat de coma hepatica. Simptomele supradozajului cu  propifenazona: varsaturi, tensiune arteriala mare, somnolenta, convulsii. Simptomele supradozajului cu cafeina: agitatie, tremuraturi, dureri de cap, tulburari ale ritmului inimii.

Daca uitati sa utilizati Fasconal Pro
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Fasconal Pro
Intreruperea prematura a tratamentului nu va afecteaza.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Daca prezentati oricare dintre urmatoarele reactii alergice severe, incetati sa luati acest medicament si adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau contactati sectia de urgente a celui mai apropiat spital:
- cu frecventa foarte rara (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane): umflare a fetei, buzelor, limbii sau gatului, tulburari de respiratie, dificultate la inghitire (angioedem); sporadic: umflarea fetei sau corpului dumneavoastra, respiratie suieratoare aparuta brusc, eruptie trecatoare pe piele, transpiratie abundenta, ameteli severe cu batai foarte rapide ale inimii, lesin (reactii anafilactoide, soc anafilactic).

Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane): scadere a numarului de plachete din sange, scadere a numarului de celule albe din sange si scadere a numarului tuturor celulelor din sange (pancitopenie), reactii alergice la nivelul pielii manifestate prin inrosire a pielii si eruptii pe piele cu mancarime (urticarie).

Reactii adverse foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane): dificultate in respiratie, astm bronsic, manifestari alergice sub forma de mancarimi.

In cazul administrarii repetate in decursul unei zile, acest medicament datorita continutului sau de cafeina poate produce la pacientii susceptibili, perceperea propriilor batai ale inimii (palpitatii), anxietate, tremuraturi.

Reactiile adverse raportate in asociere cu tratamentul cu antiinflamatoare nesteroidiene (clasa din care acest medicament face parte) au fost retinere de apa in organism, tensiune arteriala mare si insuficienta cardiaca (o afectiune in care inima nu are capacitatea de a pompa suficient sange in raport cu nevoile organismului).

Medicamente precum Fasconal Pro se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord (infarct miocardic) sau a accidentului vascular cerebral.

Forma de prezentare: cutie cu 10 comprimate

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.