Medicamente fara reteta

Faringosept Rapid cu aroma de portocala 12 pastile, Terapia

Brand: TERAPIA
Campanie nationala talon razuibil Dr. Max
Alege Aroma:
10,99 Lei

Pret / CPR: 0,92 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Faringosept Rapid cu aroma de portocala 12 pastile, Terapia

7525818

Ce este Faringosept Rapid si pentru ce se utilizeaza

Faringosept Rapid contine amilmetacrezol si alcool 2,4-diclorbenzilic – ambele antiseptice – si clorhidrat de lidocaina – un anestezic local pentru gat. Indicat pentru ameliorarea locala a simptomelor de durere in gat la adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani. Daca dupa 2 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Cum sa luati Faringosept Rapid

Urmati instructiunile continute in acest prospect. Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Dozele recomandate sunt urmatoarele:

- Adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani: dizolvati lent in gura o pastila, o data la 2-3 ore, pana la maximum 8 pastile intr-o perioada de 24 ore (maximum 4 pastile pentru adolescenti). Nu lasati medicamentul sa se dizolve in sacul format la nivelul obrazului (intre obraz si dinti).

- Utilizarea la copii: acest medicament nu trebuie utilizat la copii cu varsta sub 12 ani.

Daca luati mai mult Faringosept Rapid decat trebuie
Evenimentele care pot aparea in caz de utilizare necorespunzatoare sau supradozaj: anestezie excesiva a tractului digestiv si a cailor respiratorii superioare, insomnie, neliniste, excitabilitate, deprimare respiratorie. Pot aparea, de asemenea, scurtare a respiratiei, durere de cap, extenuare, intoleranta la efort, ameteala si pierdere a constientei, din cauza unei afectiuni numite methemoglobinemie. Solicitati imediat asistenta medicala si specificati medicamentul si cantitatea luata.

Nu se recomanda utilizarea acestui medicament pe o perioada mai mare de 5 zile, intrucat aceasta poate afecta echilibrul microbian natural al gatului.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Pe durata perioadei de utilizare, au fost raportate urmatoarele reactii adverse pentru combinatia de substante active din compozitia acestui medicament:

Trebuie sa opriti utilizarea Faringosept Rapid si sa va adresati imediat medicului dumneavoastra daca prezentati simptome de angioedem, cum sunt: umflare a fetei, limbii sau faringelui; dificultati la inghitire; urticarie si dificultati la respiratie.

Tulburari ale sistemului imunitar
Rare (pot afecta pana la 1 si 1000 de persoane): reactii de hipersensibilitate (senzatie de arsura, mancarimi), angioedem, senzatie de intepaturi in gat si gust neplacut.

Forma de prezentare: cutie cu 12 pastile

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.