Medicamente fara reteta

Exoderil 10mg/ml solutie cutanata, 10ml, Sandoz

Brand: SANDOZ
35,99 Lei

Pret / FL: 35,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Exoderil 10mg/ml solutie cutanata, 10ml, Sandoz

2154402

Exoderil 10 mg/ml solutie cutanata (clorhidrat de naftifina) este un medicament folosit impotriva fungilor, cu utilizare la nivelul pielii.

Este recomandat in tratamentul urmatoarelor infectii:
- infectii micotice ale pielii sau ale pliurilor cutanate (tinea corporis, tinea inghinalis);
- infectii micotice ale piciorului, in special la nivel interdigital, la nivelul talpii si la nivelul unghiilor (onicomicoze);
- infectii micotice ale mainii, localizate la nivel interdigital si la nivelul unghiilor (onicomicoze);
- infectii cutanate cu Candida;
- Pitiriasis versicolor.

Exoderil are, suplimentar fata de efectul antimicotic si o activitate antibacteriana asupra diferitelor microorganisme gram-pozitiv si gram-negativ, care pot sa apara frecvent asociate infectiilor fungice. Suplimentar, in cursul utilizarii clinice apare efect antiinflamator; acest efect conduce la ameliorarea rapida a semnelor inflamatorii, in particular a mancarimii.

Atentionari si precautii

  • Nu utilizati Exoderil daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidrat de naftifina sau la oricare din componentele Exoderil.
  • Exoderil contine etanol si de aceea nu trebuie sa vina in contact cu ochii sau sa fie aplicat pe zone ale pielii cu leziuni.
  • Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul.
  • Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
  • Exoderil se utilizeaza o data pe zi pe zona de piele afectata, dupa curatarea si uscarea in prealabil a acestei zone.
  • Pentru a preveni recurentele, tratamentul trebuie continuat 2 saptamani dupa vindecarea clinica.
  • Exoderil este folosit numai pentru aplicatii locale.

In vederea vindecarii infectiei fungice (micoza) cat mai curand posibil va rugam sa luati in considerare urmatoarele aspecte:

1. Microbii pot adera la materialul textil realizand un contact cu aria cutanata infectata. De aceea, este necesara schimbarea zilnica a hainelor.
2. O piele normala si, in mod particular uscata, asigura o protectie buna in cazul infectiilor fungice. Se recomanda sa evitati acoperirea zonei de piele infectate cu imbracaminte stramta sau obiecte de imbracaminte care permit o ventilatie limitata sau care nu permit ventilatia (de exemplu ciorapi din fibre textile artificiale purtati in pantofi stramti). De asemenea, dupa spalare trebuie sa uscati bine zona infectata. Orice prosop sau imbracaminte trebuie schimbate zilnic.
3. In cazul piciorului de atlet nu trebuie sa mergeti descaltati acasa, in baie sau, de exemplu in hotel.
Aceasta reprezinta calea prin care puteti preveni sa fiti reinfectati si sa preveniti raspandirea ulterioara a microbilor patogeni.
4. Sauna sau baile cu aburi trebuie frecventate numai dupa ce infectia fungica a fost vindecata definitiv.

Cum se pastreaza Exoderil

Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor. A se pastra la temperaturi sub 30ºC, in ambalajul original. Nu utilizati Exoderil solutie cutanata dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa
aruncati medicamentele pe care nu le mai utilizati. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.A se pastra la temperaturi sub 30ºC, in ambalajul original.

Forma de prezentare: 10ml

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.