Exoderil solutie, 10 ml, Sandoz

Medicamente fara reteta

Brand: SANDOZ
In stoc
33,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Exoderil solutie, 10 ml, Sandoz

2154402

Ce este Exoderil si pentru ce se utilizeaza

Exoderil este un medicament folosit impotriva fungilor, cu utilizare la nivelul pielii. Este recomandat in tratamentul urmatoarelor infectii:
- infectii micotice ale pielii sau ale pliurilor cutanate (tinea corporis, tinea inghinalis);
- infectii micotice ale piciorului, in special la nivel interdigital, la nivelul talpii si la nivelul unghiilor (onicomicoze);
- infectii micotice ale mainii, localizate la nivel interdigital si la nivelul unghiilor (onicomicoze);
- infectii cutanate cu Candida;
- Pitiriasis versicolor.

Exoderil are, suplimentar fata de efectul antimicotic si o activitate antibacteriana asupra diferitelor microorganisme gram-pozitiv si gram-negativ, care pot sa apara frecvent asociate infectiilor fungice. Suplimentar, in cursul utilizarii clinice apare efect antiinflamator; acest efect conduce la ameliorarea rapida a semnelor inflamatorii, in particular a mancarimii.

Cum sa utilizati Exoderil

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Exoderil se utilizeaza o data pe zi pe zona de piele afectata, dupa curatarea si uscarea in prealabil a acestei zone. Pentru a preveni recurentele, tratamentul trebuie continuat 2 saptamani dupa vindecarea clinica.

Exoderil este folosit numai pentru aplicatii locale.

In vederea vindecarii infectiei fungice (micoza) cat mai curand posibil va rugam sa luati in considerare urmatoarele aspecte:
1. Microbii pot adera la materialul textil realizand un contact cu aria cutanata infectata. De aceea, este necesara schimbarea zilnica a hainelor.
2. O piele normala si, in mod particular uscata, asigura o protectie buna in cazul infectiilor fungice. Se recomanda sa evitati acoperirea zonei de piele infectate cu imbracaminte stramta sau obiecte de imbracaminte care permit o ventilatie limitata sau care nu permit ventilatia (de exemplu ciorapi din fibre textile artificiale purtati in pantofi stramti). De asemenea, dupa spalare trebuie sa uscati bine zona infectata. Orice prosop sau imbracaminte trebuie schimbate zilnic.
3. In cazul piciorului de atlet nu trebuie sa mergeti descaltati acasa, in baie sau, de exemplu in hotel. Aceasta reprezinta calea prin care puteti preveni sa fiti reinfectati si sa preveniti raspandirea ulterioara a microbilor patogeni.
4. Sauna sau baile cu aburi trebuie frecventate numai dupa ce infectia fungica a fost vindecata definitiv.

Daca utilizati mai mult Exoderil decat trebuie
Daca utilizati o doza mai mare de Exoderil trebuie imediat sa contactati medicul dumneavoastra sau farmacistul. Nu s-a raportat niciun caz de supradozaj.

Daca uitati sa utilizati Exoderil
Daca ati uitat sa aplicati solutia cutanata o data, aplicati-o imediat ce va amintiti. Nu aplicati o cantitate dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Exoderil
Intrerupeti tratamentul cu Exoderil doar la recomandarea medicului. In general tratamentul cu Exoderil se continua inca doua saptamani dupa disparitia semnelor clinice.

Daca aveti intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Exoderil poate provoca reactii adverse, cu toate ca acestea nu apar la toate persoanele.
In cazuri izolate pot sa apara: iritatie locala, de exemplu uscaciune, inrosire si senzatie de arsura. Reactiile adverse sunt total reversibile si, de regula, nu necesita intreruperea tratamentului.

Forma de prezentare: flacon cu 10 ml solutie

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.