Etrixenal 100 mg/g gel Proenzi, 55 g, Walmark

Medicamente fara reteta

Brand: WALMARK

In stoc

24,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

7525079

Ce este Etrixenal si pentru ce se utilizeaza

Etrixenal este un medicament sub forma de gel. Medicamentul contine substanta activa - naproxen - in cantitate de 100 mg/g, care apartine grupului de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Medicamentul este un gel aplicat local pe piele, cu efect analgezic si antiinflamator. Ca urmare a aplicarii, durerea si umflatura sunt reduse, iar handicapul fizic este depasit. Etrixenal este utilizat pentru tratamentul local al durerilor acute determinate de leziuni ale tendoanelor si ligamentelor. Medicamentul este destinat utilizarii de scurta durata.

Cum sa utilizati Etrixenal

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Daca medicul nu va recomanda altfel, medicamentul trebuie administrat dupa cum urmeaza: aplicati medicamentul pe piele, intr-o cantitate ajustata la dimensiunea suprafetei leziunii (de obicei benzi de gel lungi 4 cm), intindeti gelul peste zona afectata si masati usor, pana la absorbtia completa. Medicamentul trebuie aplicat de 2-6 ori pe zi, la interval de cateva ore. Mainile trebuie spalate dupa aplicarea medicamentului, cu exceptia cazului in zona tratata este la nivelul mainilor.

Nu utilizati Etrixenal pentru mai mult de o saptamana. Dupa o saptamana de tratament cu acest medicament, daca durerea si umflatura persista sau se agraveaza, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra.

In caz de inrosire si iritatii ale pielii trebuie sa intrerupeti aplicarea medicamentului, pana cand aceste reactii dispar; in cazul in care aceste reactii nu dispar, adresati-va medicului dumneavoastra.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca utilizati mai mult Etrixenal decat trebuie
Datorita absorbtiei reduse a naproxen in sistemul circulator, nu exista riscul de supradozaj sau intoxicatii ca urmare a aplicarii topice a medicamentului. Cu toate acestea, aplicarea necorespunzatoare sau ingerarea accidentala poate duce la reactii adverse sistemice. In aceste cazuri, medicul va aplica masurile terapeutice generale adoptate in mod normal pentru tratarea intoxicatiei cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. In caz de ingerare accidentala a medicamentului trebuie sa ii spuneti medicului dumneavoastra.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Afectiuni ale pielii si ale tesutului de sub piele
Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile): poate aparea iritatie locala a pielii (inrosire, eruptii trecatoare pe piele, mancarime, vezicule), care este reversibila dupa oprirea tratamentului.

In cazul tratamentului indelungat, pe o suprafata mare de piele, pot sa apara reactii adverse sistemice, de exemplu, somnolenta, diaree, greata, dureri de cap, reactii de hipersensibilitate (alergie). Reactiile de sensibilitate la lumina sunt posibile.

Daca apare vreuna dintre reactiile adverse, va rugam sa ii spuneti medicului dumneavoastra. In cazul unor probleme respiratorii sau modificari la nivelul pielii, opriti imediat utilizarea medicamentului, adresati-va medicului dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat spital.

Forma de prezentare: tub cu 55 g gel

Data ultimei actualizari 06.04.2021