Essentiale Forte 300mg, 30 capsule, Sanofi

Medicamente fara reteta

Brand: SANOFI
In stoc
23,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

7511047

Ce este Essentiale Forte si pentru ce se utilizeaza

Essentiale Forte contine fosfolipide esentiale extrase din seminte de soia. Acest medicament este indicat adultilor, adolescentilor si copiilor cu varsta peste 12 ani, pentru ameliorarea simptomelor cum sunt lipsa poftei de mancare si senzatia de presiune in partea dreapta a abdomenului superior, cauzate de afectarea ficatului de catre substante nocive sau malnutritie (afectarea toxico-nutritionala a ficatului) si in inflamarea cronica a ficatului (hepatita).

Cum sa luati Essentiale Forte

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza recomandata este:

Copii cu varsta peste 12 ani (aproximativ 43 kg): 2 capsule pe zi (600 mg fosfolipide din seminte de soia)

Adolescenti si adulti: 2 capsule de 3 ori pe zi (1800 mg fosfolipide din seminte de soia)

Capsulele de Essentiale Forte se inghit intregi, in timpul mesei, cu o cantitate suficienta de lichid (preferabil cu un pahar cu apa, 200 ml).
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca vi se pare ca efectul Essentiale Forte este prea puternic sau prea slab.

Daca luati mai mult Essentiale Forte decat trebuie
Nu au fost descrise reactii ale supradozajului sau simptome ale intoxicatiei cu Essentiale Forte. Totusi, reactiile adverse mentionate mai jos pot fi mai grave in cazul in care ati luat o doza mai mare decat cea recomandata. In aceasta situatie, adresati-va medicului dumneavoastra, care va evalua severitatea manifestarilor pe care le prezentati si va decide masurile necesare.

Daca uitati sa luati Essentiale Forte
Daca ati uitat sa luati o doza, luati urmatoarea doza la urmatoarea masa. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Daca ati uitat sa va luati medicamentul o zi intreaga, reluati tratamentul in ziua urmatoare, cu aceleasi doze ca de obicei.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane): tulburari gastro-intestinale, cum sunt disconfortul gastric, scaunele moi si diareea.
Reactii adverse foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane): reactii alergice la nivelul pielii, cum sunt exantemul sau eruptia cutanata si urticaria.
Reactii adverse cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile): prurit (mancarime la nivelul pielii).

Daca observati oricare dintre aceste reactii adverse, in special reactii alergice (de hipersensibilitate), intrerupeti administrarea Essentiale Forte si adresati-va medicului dumneavoastra, care va evalua severitatea manifestarilor pe care le prezentati si va decide masurile necesare.

Forma de prezentare: cutie cu 30 capsule

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 10.05.2022