Medicamente fara reteta

Drill, 24 pastile, Pierre Fabre

Campanie nationala talon razuibil Dr. Max
24,99 Lei

Pret / CPR: 1,04 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Drill, 24 pastile, Pierre Fabre

7504053

Ce este Drill si pentru ce se utilizeaza

Drill contine un antiseptic local cu actiune antimicrobiana si un anestezic local care reduce durerea. Drill se recomanda in inflamatia mucoasei oro-faringiene fara febra (usoara durere in gat), a aftelor (ulceratii la nivelul gurii) sau in cazul altor leziuni de la nivelul mucoasei bucale. Drill este indicat pentru adulti si copiii cu varsta peste 6 ani.

Cum sa utilizati Drill

Pastilele se sug, fara a se mesteca. Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti si copii cu varsta peste 15 ani: doza recomandata este de o pastila de 4 ori pe zi; intervalul dintre administrari trebuie sa fie de minim 2 ore.

Copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 15 ani: doza recomandata este de o pastila de 2-3 ori pe zi; intervalul dintre administrari trebuie sa fie de minim 4 ore.

Copii cu varsta sub 6 ani: nu utilizati la copiii cu varsta sub 6 ani.

Daca simptomele persista mai mult de 5 zile, adresati-va medicului.

Daca utilizati mai mult Drill decat trebuie
Daca dumneavoastra sau un copil luati accidental mai mult Drill decat trebuie: o cantitate mica nu ar trebui sa aiba nici un efect secundar; in cazul unei cantitati mari (de exemplu, mai multe pastile) trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra. Efectele adverse ale clorhexidinei sunt putin probabile, dar ar putea aparea simptome de disconfort digestiv, senzatie de arsura in gura si gat, usoara necoordonare a miscarilor sau tulburari hepatice. Tetracaina poate avea ca efect advers amorteala limbii si o posibila senzatie de sufocare. Pot sa apara tulburari ale sistemului nervos (nervozitate, tulburari de vedere, convulsii), tulburari cardiovasculare (hipotensiune arteriala, bradicardie, aritmie ventriculara) si methemoglobinemie (boala de sange, in care se produce o cantitate anormala de methemoglobina - o forma de hemoglobina).

Daca uitati sa utilizati Drill
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza omisa.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Urmatoarele reactii pot sa apara cu o frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile):
- Reactii alergice: daca aveti o eruptie, umflarea gurii sau fetei, aveti dificultati in respiratie opriti utilizarea acestui medicament si consultati medicul imediat. Foarte rar, aceste efecte pot fi simptome ale unei reactii alergice severe.
- Colorarea in maroniu a limbii: acest lucru nu este periculos si dispare atunci cand tratamentul este oprit.
- Colorarea in maroniu a dintilor si lucrarilor dentare: aceasta colorare nu este permanenta si poate fi usor prevenita prin perierea si curatarea periodica a dintilor.
- Pasaj fals (tuse in timpul mesei, cu senzatia ca alimentele "merg in jos pe un drum gresit"): acest lucru este cauzat de tetracaina (un anestezic usor), care ar putea induce sufocare. Daca se intampla acest lucru, intrerupeti tratamentul.

Forma de prezentare: cutie cu 24 pastile

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 28.10.2022