Diclofenac unguent 1%, 50g, Fiterman

Medicamente fara reteta

In stoc
14,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

3230802

Singurul produs topic care contine diclofenac sodic sub forma de unguent. Forma farmaceutica de unguent permite administrarea insotita de masaj mai ales pentru afectiunile subacute sau cronice, precum si persistenta diclofenacului la locul de administrare mai mult timp. Prezenta mentolului in compozitie confera o senzatie de racoare la nivelul locului de aplicare, ceea ce contribuie la ameliorarea rapida a durerii. Mentolul, prin proprietatea sa de a intensifica local circulatia, joaca si rolul de promotor de absorbtie pentru diclofenac, marind astfel disponibilitatea acestuia de a patrunde, dupa aplicare topica, in profunzime pana la nivelul sursei durerii si inflamatiei.

Beneficii:

 • Antiinflamator nesteroidian de prima alegere in dureri cauzate de traumatisme sau procese inflamatorii cornice;
 • Pentru afectiuni inflamatorii si traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor; edeme postoperatorii si post traumatice.

Ingrediente pentru 1 g unguent ce contine diclofenac sodic 10 mg si excipienti: levomentol, alcool cetostearilic, parafina lichida, vaselina alba, miristat de izopropil, octildodecanol, macrogol cetostearileter 20, Tefose 63 (macrogol 6- stearat, macrogol 32-stearat, stearat de glicol), propilenglicol, p-hidroxibenzoat de metil (E 218), p- hidroxibenzoat de propil (E 216), apa purificata.

Mod de utilizare: o cantitate de 10 mg/g unguent se administreaza extern, 2 - 4 aplicatii pe zi, la nivelul zonei afectate. Se administreaza numai la adulti.

Pentru a realiza absorbtia unguentului se efectueaza un masaj usor si prelungit la nivelul zonei dureroase si/sau inflamate. Dupa fiecare utilizare, mainile se spala atent.

Precautii:

 • Medicamentul nu trebuie aplicat pe mucoase, mai ales la nivel ocular.
 • Aparitia unei eruptii cutanate dupa aplicarea Diclofenac Fiterman 10 mg/g unguent, necesita intreruperea imediata a tratamentului.
 • In cazul utilizarii timp indelungat, se recomanda purtarea de manusi de catre persoanele care aplica unguentul.

Atentionari:

 • Copii: se administreaza numai la adulti, datorita absentei studiilor de siguranta la copii.
 • Sarcina si alaptarea- se administreaza in primele 5 luni de sarcina numai daca este absolut necesar; incepand din luna a 6-a utilizarea sa este contraindicata, din cauza riscului de toxicitate cardio-pulmonara fetala, determinat de eventuala sa absorbtie sistemica marcata, in caz de administrare in doze mari, aplicate frecvent si timp indelungat. In cazul altor cai de administrare, antiinflamatoarele nesteroidiene se excreta in laptele matern. Prin extrapolare si ca masura de precautie, se recomanda evitarea utilizarii Diclofenac Fiterman 10 mg/g unguent la femeile care alapteaza.

Contraindicatii:

 • Hipersensibilitate la diclofenac, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre componentele produsului;
 • Leziuni cutanate, cum sunt: eczeme, leziuni infectate, arsuri, plagi;
 • Trimestrul III de sarcina.

Reactii adverse: locale la care apar rar manifestari alergice cutanate pruriginoase sau de tip eritem localizat. Reactii de hipersensibilitate:

 • Dermatologice;
 • Respiratorii: foarte rar apar crize de astm bronsic indeosebi la pacientii cu hipersensibilitate la antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS);
 • Generale: foarte rare, reactii de tip anafilactic si in caz de absorbtie cutanata crescuta.
 • Alte reactii adverse sistemice comune AINS (de exemplu digestive si renale) pot sa apara in functie de absorbtia cutanata crescuta a substantei active, cantitatea mare de unguent aplicata, suprafata larga de aplicare, prezenta leziunilor cutanate, durata lunga a tratamentului si utilizarea de pansamente ocluzive.
 • Medicamentul contine alcool cetostearilic care poate provoca reactii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatita de contact).
 • Medicamentul contine propilenglicol care poate provoca iritatii cutanate.
 • Medicamentul contine p-hidroxibenzoat de metil (E218) si p-hidroxibenzoat de n-propil (E 216) care pot provoca reactii alergice (chiar intarziate).

Mod de prezentare: tub cu 50g unguent.

Data ultimei actualizari 29.04.2021