Diclofenac crema 1%, 35g, Fiterman

Medicamente fara reteta

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

9,99 Lei

Descriere si prospect: Diclofenac crema 1%, 35g, Fiterman

2130755

Diclofenac Fiterman contine ca substanta activa diclofenac sodic, care face parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) de uz local.

Beneficii:

  • Afectiuni inflamatorii si traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor;
  • Edeme postoperatorii si posttraumatice.

Ingrediente pentru 1 gram crema contine: diclofenac sodic 10mg, levomentol, alcool cetostearilic emulgator tip A, parafina lichida, glicerol, octildodecanol, etanol 96%, p-hidroxibenzoat de metil (E218), p-hidroxibenzoat de n-propil (E216), apa purificata.

Mod de utilizare pentru adulti si adolescent de peste 14 ani: doza recomandata de Diclofenac Fiterman este de 2 - 4 aplicatii pe zi, la nivelul zonei afectate. Pentru a realiza absorbtia cremei se efectueaza un masaj usor si prelungit la nivelul zonei dureroase si/sau inflamate. Dupa fiecare utilizare, mainile se spala atent.

Daca dupa 5 zile de tratament nu observati ameliorarea manifestarilor sau acestea se agraveaza, trebuie sa va prezentati la medic care va va reevalua tratamentul.

Mod de utilizarea la copii si adolescent: la adolescenti cu varsta de 14 ani si peste, in cazul in care simptomele se agraveaza, pacientul / parintii adolescentului este/sunt sfatuiti sa consulte medicul.

Diclofenac Fiterman nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescenti cu varsta sub 14 ani, din cauza lipsei datelor privind siguranta si eficacitatea administrarii la acest grup de varsta.

In cazul administrarii Diclofenac Fiterman este putin probabil sa apara supradozaj. Totusi, in acest caz, suprafata pe care s-a aplicat crema trebuie spalata cu o cantitate mare de apa. In cazul ingestiei accidentale a unei cantitati de crema, cantitatea de diclofenac poate fi suficienta pentru a aparea manifestarile unui supradozaj (de exemplu 100 g crema contin 1000 mg diclofenac sodic); adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau departamentului de primire urgente al celui mai apropiat spital.

Daca ati uitat sa aplicati o doza, aplicati alta, imediat ce v-ati amintit. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Diclofenac Fiterman se utilizeaza numai la nevoie. Puteti opri tratamentul imediat ce va simtiti bine.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii locale: rar, apar manifestari alergice pe piele cu mancarimi sau inrosire locala. Reactii de hipersensibilitate:

  • Dermatologice;
  • Respiratorii: foarte rar apar crize de astm bronsic indeosebi la pacientii cu hipersensibilitate la antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS);
  • Generale: foarte rare, reactii de tip anafilactic si in caz de absorbtie cutanata crescuta.

Alte reactii adverse sistemice comune AINS (de exemplu digestive si renale) pot sa apara in functie de absorbtia cutanata crescuta a substantei active, cantitatea mare de crema aplicata, suprafata larga de aplicare, prezenta leziunilor cutanate, durata lunga a tratamentului si utilizarea de pansamente ocluzive.

Daca apar reactii adverse locale, tratamentul va fi intrerupt, si, de indata ce se poate, se va spala zona afectata cu sapun si apa calda.

Mod de prezentare: tub cu 35g crema.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 29.04.2021