Diclofenac crema 1%, 35 g, Fiterman

Medicamente fara reteta

In stoc

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

2130755

Ce este Diclofenac Fiterman si pentru ce se utilizeaza

Diclofenac Fiterman contine ca substanta activa diclofenac sodic, care face parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) de uz local.

Diclofenac Fiterman este indicat la adulti si adolescenti cu varsta de 14 ani si peste, in:
- afectiuni inflamatorii si traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor;
- edeme postoperatorii si posttraumatice.

Cum sa utilizati Diclofenac Fiterman

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti si adolescenti cu varsta de 14 ani si peste
Doza recomandata de Diclofenac Fiterman este de 2 - 4 aplicatii pe zi, la nivelul zonei afectate.
Pentru a realiza absorbtia cremei se efectueaza un masaj usor si prelungit la nivelul zonei dureroase si/sau inflamate. Dupa fiecare utilizare, mainile se spala atent.
Daca dupa 5 zile de tratament nu observati ameliorarea manifestarilor sau acestea se agraveaza, trebuie sa va prezentati la medic care va va reevalua tratamentul.

Utilizarea la copii si adolescenti
Diclofenac Fiterman nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescenti cu varsta sub 14 ani, din cauza lipsei datelor privind siguranta si eficacitatea administrarii la acest grup de varsta.
La adolescenti cu varsta de 14 ani si peste, in cazul in care simptomele se agraveaza, pacientul / parintii adolescentului este/sunt sfatuiti sa consulte medicul.

Daca utilizati mai mult Diclofenac Fiterman decat trebuie
In cazul administrarii Diclofenac Fiterman este putin probabil sa apara supradozaj. Totusi, in acest caz, suprafata pe care s-a aplicat crema trebuie spalata cu o cantitate mare de apa. In cazul ingestiei accidentale a unei cantitati de crema, cantitatea de diclofenac poate fi suficienta pentru a aparea manifestarile unui supradozaj (de exemplu 100 g crema contin 1000 mg diclofenac sodic); adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau departamentului de primire urgente al celui mai apropiat spital.

Daca uitati sa utilizati Diclofenac Fiterman
Daca ati uitat sa aplicati o doza, aplicati alta, imediat ce v-ati amintit. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Diclofenac Fiterman
Diclofenac Fiterman se utilizeaza numai la nevoie. Puteti opri tratamentul imediat ce va simtiti bine.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Diclofenac Fiterman este in general bine tolerat dar, ca toate medicamentele, poate determina reactii adverse. Diclofenac Fiterman poate determina reactii adverse tipice antiinflamatoarelor nesteroidiene.
Reactii locale: rar, apar manifestari alergice pe piele cu mancarimi sau inrosire locala. Reactii de hipersensibilitate:
- dermatologice;
- respiratorii: foarte rar apar crize de astm bronsic indeosebi la pacientii cu hipersensibilitate la antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS);
- generale: foarte rare, reactii de tip anafilactic si in caz de absorbtie cutanata crescuta.

Alte reactii adverse sistemice comune AINS (de exemplu digestive si renale) pot sa apara in functie de absorbtia cutanata crescuta a substantei active, cantitatea mare de crema aplicata, suprafata larga de aplicare, prezenta leziunilor cutanate, durata lunga a tratamentului si utilizarea de pansamente ocluzive.
Daca apar reactii adverse locale, tratamentul va fi intrerupt, si, de indata ce se poate, se va spala zona afectata cu sapun si apa calda.

Forma de prezentare: tub cu 35 g crema

Data ultimei actualizari 21.07.2020