Diclac gel 5%, 100 g, Sandoz

Medicamente fara reteta

Brand: SANDOZ
In stoc
32,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Diclac gel 5%, 100 g, Sandoz

7502534

Ce este Diclac si pentru ce se utilizeaza

Diclac apartine grupului de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), care sunt utilizate pentru reducerea inflamatiei si a durerii de la nivelul articulatiilor si muschilor. Diclac este utilizat in tratamentul simptomatic al:
- durerilor in cazul formelor localizate ale reumatismului degenerativ, cum sunt: artroze ale articulatiilor mici si genunchiului;
- durerilor musculare sau osteoarticulare de natura traumatica (traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor, cum sunt: luxatii, entorse, echimoze, dureri lombare);
- durerilor, inflamatiei si umflaturilor in cazul formelor localizate ale reumatismului abarticular: tendinita, bursita, sindromul umar-mana si periartrita.

Cum sa utilizati Diclac

Utilizati intotdeauna Diclac exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti, adolescenti si varstnici: Diclac se administreaza extern, in strat subtire, in 2-3 aplicatii pe zi, la nivelul zonei afectate.

Pentru a realiza absorbtia cutanata a gelului se efectueaza un masaj usor si prelungit la nivelul zonei dureroase si/sau inflamate. Dupa fiecare aplicare, mainile se spala atent (cu exceptia cazului cand gelul este utilizat pentru artroza localizata la nivelul degetelor).
Diclac poate fi aplicat in asociere cu iontoforeza. Diclac se aplica la polul negativ (catod), pentru a favoriza penetrarea la nivel cutanat a gelului.

In cazul traumatismelor de tesuturi moi sau reumatismului abarticular, gelul nu trebuie utilizat mai mult de 14 zile, iar in cazul durerilor din artrite, pe o perioada mai mare de 21 zile decat in cazuri strict recomandate.

Daca dupa 5 zile de tratament nu observati ameliorarea durerii, inflamatiei si umflaturilor sau acestea se agraveaza, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra pentru recomandari.

Copii: Diclac nu este recomandat pentru utilizare la copii cu varsta sub 12 ani datorita lipsei datelor privind siguranta.

Daca utilizati mai mult Diclac decat trebuie
Datorita absorbtiei sistemice scazute a diclofenacului, este putin probabil sa apara supradozaj dupa aplicarea topica. In cazul ingestiei accidentale a Diclac gel trebuie sa contactati medicul sau camera de garda a celui mai apropiat spital.

Daca uitati sa utilizati Diclac
Nu aplicati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Daca prezentati una din urmatoarele manifestari alergice severe, opriti administrarea Diclac gel si anuntati imediat medicul: eruptie cutanata rosie insotita de vezicule; cosuri (rare); umflarea fetei, mainilor limbii si gatului cu tulburari de respiratie (foarte rara); senzatie de respiratie grea, suieratoare si lipsa de aer sau constrictie toracica (astm) (foarte rara).

Alte reactii adverse raportate la administrarea topica de diclofenac sunt: infectii si infestari. Foarte rare: eruptie cutanata pustulara

Tulburari ale sistemului imunitar
Foarte rare: reactii de hipersensibilitate, umflaturi la nivelul fetei, gurii, gatului si crize de astm bronsic dupa administrarea topica a medicamentelor care contin diclofenac.

Tulburari respiratorii, toracice si mediastinale (foarte rare): astm

Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat
Mai putin frecvente: reactii cutanate locale, cum sunt: mancarimi, exantem, senzatia de arsura cutanata, umflaturi si vezicule, papule, uscaciunea pielii.
Rare: dermatite buloase.
Foarte rare: eruptie generalizata pe piele si sensibilitate a pielii la lumina dupa administrarea topica a medicamentelor care contin diclofenac.

Daca Diclac gel este aplicat in cantitatea mare, pe o suprafata cutanata intinsa, o perioada indelungata, nu pot fi excluse reactiile adverse sistemice care apar la administrarea formularilor orale sau supozitoarelor. In cazuri foarte rare s-au raportat tulburari gastro-intestinale.

Forma de prezentare: tub cu 100 g gel

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.