Crema Regen-Ag, 50 gr, Fiterman

Medicamente fara reteta

In stoc

17,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

7503479

Ce este Regen-Ag si pentru ce se utilizeaza:

Regen Ag este un medicament care apartine grupului de chimioterapice locale. Regen Ag este utilizat pentru prevenirea si tratamentul infectiilor la pacientii cu arsuri si alte leziuni ale pielii.

Cum sa utilizati Regen-Ag:

Utilizati intotdeauna Regen Ag exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Regen Ag este destinat aplicarii pe piele, la adulti si copii cu varsta peste o luna.

Inainte de aplicare, curatati si indepartati tesutul mort. Aplicati apoi Regen Ag intr-un strat subtire de 2-4 mm grosime; este de preferat sa aplicati crema pe o fasa sterila, pe care o plasati apoi pe leziune. Crema se aplica o data pe zi, cu o spatula sterila sau cu manusi de unica folosinta. In general, crema trebuie reaplicata la un interval de 24 de ore. Inainte de fiecare aplicare a cremei, leziunea se spala sub jet de solutie antiseptica sau apa pentru inlaturarea resturilor de crema si a exsudatului cu aspect de puroi dupa culoare, dar aseptic in realitate, care apare din abundenta dupa aplicarea Regen Ag. Daca ati utilizat mai mult Regen Ag decat trebuie Daca ati utilizat o doza mai mare decat trebuie din medicament, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari. Tratamentul indelungat cu doze mari Regen Ag cuprinzand o suprafata mare a corpului, poate determina reactii adverse sistemice ale sulfonamidelor si argintului. In astfel de cazuri, tratamentul recomandat este cel simptomatic.

Daca ati uitat sa utilizati Regen Ag:
Nu utilizati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile:

Ca toate medicamentele, Regen Ag poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactiile adverse locale: senzatie de arsura, eruptii trecatoare pe piele, mancarimi. S-au raportat reactii frecvente de tip eczema in cazul tratamentului topic cu sulfadiazina de argint la pacientii cu arsuri intinse (2-5 %). In cazul utilizarii cremei pe suprafete mari de piele, in special dupa arsuri severe, pot sa apara reactiile adverse ale formelor farmaceutice orale ale sulfadiazinei (reactii adverse sistemice). Reactiile adverse sistemice: la 48-72 ore de la inceperea tratamentului, la pacientii cu arsuri pe o suprafata a corpului mai mare de 30%, s-a raportat frecvent scaderea numarului de globule albe ale sangelui (3 – 5%). In general, numarul de globule albe revine la normal in cateva zile, fara a intrerupe tratamentul cu Regen Ag, dar este necesara o atenta monitorizare a numarului de globule albe in cazul continuarii tratamentului.Tulburari gastro-intestinale: greata, varsaturi, diaree, inflamatia limbii. Tulburari renale: nefrita interstitiala si cristalurie (aparitia de cristale in urina). Tulburari ale sistemului nervos: durere de cap, confuzie. Tulburari hematologice si limfatice: scaderea numarului de globule albe ale sangelui (leucopenie, eozinofilie), scaderea numarului de trombocite – pot apare pe piele reactii asociate cu scaderea numarului de trombocite - sindrom Steven-Johnson si dermatita exfoliativa, precum si hepatita sau nefrita toxica. In general, scaderea trecatoare a numarului de globule albe ale sangelui nu necesita intreruperea tratamentului sau alte masuri speciale. Medicul va va recomanda efectuarea unor teste ale sangelui. Tulburari musculo-scheletice: dureri articulare. Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat: reactii alergice (mancarimi, inrosirea pielii), necroza a pielii, eritem polimorf, depigmentare, senzatia de arsura. Frecventa necunoscuta: colorarea in brun-roscat a pielii (argirism). Insuficienta renala sau hepatica creste riscul aparitiei acestor reactii adverse. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Forma de prezentare: tub cu 50 g crema

Data ultimei actualizari 31.03.2021