Cicatrol pasta cutanata 10 mg/g, 50 g, Antibiotice

Medicamente fara reteta

Campanie nationala Dr.Max

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat și nu se cunoaste o data exactă a livrării sale la depozit.

30,98 Lei
Stoc epuizat

Descriere si prospect: Cicatrol pasta cutanata 10 mg/g, 50 g, Antibiotice

7503504

Ce este Cicatrol si pentru ce se utilizeaza

Cicatrol este indicat in special pentru tratamentul si prevenirea infectiilor arsurilor. De asemenea, Cicatrol este indicat pentru tratamentul si prevenirea infectiilor leziunilor de decubit, ulcerelor varicoase, abraziunilor, leziunilor traumatice minore, inciziilor sau altor leziuni neinfectate si grefelor de piele.

Cum sa utilizati Cicatrol

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Un tratament adecvat se incepe dupa evaluarea extinderii si profunzimii leziunilor.

Adulti, varstnici si copii cu varst a peste 2 luni:

Dupa curatarea plagii si indepartarea tesutului mort, aplicati pe aceasta zona Cicatrol intr-un strat de 2-4 mm grosime, o data sau de doua ori pe zi, pana la cicatrizarea plagii. In cazul arsurilor severe, pasta poate fi aplicata in mod repetat, in general, la interval de 8 ore.

Doza recomandata si metoda de aplicare la copiii cu varsta peste 2 luni este aceeasi ca la adult.

Nou-nascuti, prematuri si sugari cu varsta sub 2 luni: Nu utilizati Cicatrol la prematuri si sugari in primele doua luni de viata.

Mod de administrare: aplicati Cicatrol cu o spatula sterila sau cu manusi de unica folosinta. Dupa deschiderea tubului, presati-l incepand cu capatul lui, spre zona cu filet. Nu presati tubul la mijloc pentru a extrage cantitatea necesara de pasta.Pentru urmatoarea aplicare indepartati excesul de pasta cu blandete, fara a agresa zona afectata. Aplicarea Cicatrol poate determina o senzatie de durere/disconfort local, deoarece Cicatrol intervine in multiple etape ale procesului de cicatrizare, prin stimularea celulelor implicate in acest proces.

In procesul de vindecare a leziunii, pot aparea senzatie de durere, mancarime, furnicaturi, disconfort local; se recomanda evitarea scarpinarii, care poate distruge noul tesut format si, in consecinta, intarzie vindecarea leziunii.

In prezenta radiatiilor UV pasta se innegreste si poate pata tesaturile cu care intra in contact. Daca este necesar, plaga poate fi acoperita cu un pansament steril, neocluziv.

Asigurati-va ca intreaga zona de piele afectata este mereu acoperita cu Cicatrol. Reaplicati Cicatrol daca acest medicament a fost indepartat din greseala.

Daca utilizati mai mult Cicatrol decat trebuie
Daca utilizati in mod accidental prea mult Cicatrol, intrerupeti tratamentul si adresati-va medicului dumneavoastra.

Daca uitati sa utilizati Cicatrol
Nu utilizati o doza dubla pentru a compensa doza uitata, utilizati-o imediat ce v-ati adus aminte. Apoi, utilizati doza urmatoare, conform orarului obisnuit.

Daca incetati sa utilizati Cicatrol
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactii adverse frecvente: scaderea numarului de globule albe ale sangelui (leucopenie); aceasta scadere este trecatoare si de obicei nu necesita intreruperea tratamentului.

Reactii adverse cu frecventa necunoscuta: iritatie; mancarime; senzatie de arsura la nivel local; modificari de culoare a pielii; eruptii trecatoare pe piele.

In special daca suferiti de afectare renala si hepatica grava poate sa apara colorarea in brun-roscat a pielii (argirism).

In cazul aplicarii Cicatrol pe suprafete intinse de piele, in doze mari, in special in arsuri severe, au fost observate reactii adverse ale formelor farmaceutice orale ale sulfadiazinei (reactii adverse sistemice), cum sunt: scaderea numarului de globule rosii, scaderea numarului de plachete sanguine, scaderea numarului unor globule albe, febra medicamentoasa, necroza la nivelul ficatului, nefrita interstitiala si cristalurie.

Urmatoarele reactii adverse care apar in timpul tratamentului cu preparate orale cu sulfadiazina, pot sa apara si dupa utilizare topica: greata, varsaturi, diaree, purpura, fotodermatoza, eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson si sindrom Lyell, dermatita exfoliativa, dureri de cap si dureri la nivelul articulatiilor.

Forma de prezentare: tub cu 50 g crema

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 31.03.2021