Condiment Boia dulce, 100g, Solaris

Brand: SOLARIS

Produsul este temporar indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat și nu se cunoaste o data exactă a livrării sale la depozit.

3,49 Lei
Produs indisponibil

Despre produs

17535790

Pudra rosie aromatica de boia dulce este unul dintre condimentele indragite si frecvent folosite in bucatariile din intreaga lume, atat pentru aromatizarea, cat si pentru decorarea preparatelor culinare.

Pulberea de boia dulce este obtinuta prin macinarea ardeilor rosii dulci (Capsicum annuum L., familia Solanaceae), care au fost in prealabil uscati prin metode naturale.

Pudra de boia de ardei dulce este un ingredient foarte bogat in substante nutritive, in special in micronutrienti, dupa cum ne arata si tabelele valorilor nutritionale. Boiaua dulce este o sursa bogata de vitamine, minerale si antioxidanti, precum:

vitaminele - A (in cantitati mari), vitamine din complexul B (B6, B2, B3, B5, B1), C si K;
minerale: fier, potasiu, mangan, magneziu, calciu, fosfor, cupru, zinc;
antioxidanti – in special carotenoide (beta caroten, capsantina, zeaxantina, luteina, licopen);
polifenoli si flavonoide (quercitina);
contine toti cei 9 aminoacizi esentiali.

Substantele active, precum si ceilalti compusi ai pudrei de boia au o multime de proprietati si beneficii asupra organismului, de care te vei putea bucura si tu daca alegi sa adaugi pulberea de paprika la mancarurile favorite. Iata care sunt beneficiile pentru sanatate conferite de boiaua dulce:

 - antioxidant eficient – pudra de boia dulce contine o multime de antioxidanti care au rolul de a lupta impotriva deteriorarii celulare cauzate de radicalii liberi si de stresul oxidativ. Aceasta actiune antioxidanta este asociata cu prevenirea aparitiei unor boli cronice (precum afectiunile cardiovasculare, diabetul si cancerul), precum si cu prevenirea imbatranirii premature. Consumul de boia ar putea nu doar tine la distanta bolile de tot felul, ci te-ar putea ajuta sa-ti mentii tineretea timp indelungat.

 - sustine sanatatea oculara – paprika contine mai multi nutrienti care pot imbunatati sanatatea oculara, precum: vitamina A, E, antioxidantii luteina si zeaxantina. Conform unui studiu, un aport crescut de luteina si zeaxantina, in cadrul alimentatiei, a fost asociat cu un risc cu 32% mai mic de a dezvolta simptomele specifice cataractei. De asemenea, rezultatele unui alt studiu au asociat aportul crescut al antioxidantilor de mai sus cu un risc foarte scazut de aparitie a degenerescentei maculare.

 - ajuta la reglarea nivelului de colesterol – capsantina impreuna cu ceilalti carotenoizi din compozitia pudrei de boia contribuie la scaderea „colesterolului rau” (LDL) si a colesterolului total si, implict, la cresterea „colesterolului bun” (HDL), care a fost asociat cu un risc mult mai mic de a dezvolta anumite afectiuni cardiovasculare.

 - confera sanatate inimii – vitamina B6 din compozitia pudrei de boia dulce ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la refacerea vaselor de sange deteriorate, in timp ce capsantina contribuie la scaderea „colesterolului rau” (LDL) si a colesterolului total si, implicit, la cresterea „colesterolului bun” (HDL). Fierul, magneziul, fosforul si potasiul ajuta la purificarea sangelui si contribuie si ele la mentinerea sanatatii inimii si la prevenirea infarctului si a afectiunilor cardiovasculare.

 - potentiale proprietati anticancer – carotenoizii continuti de boiaua dulce (beta caroten, luteina, zeaxantina) au un potential antioxidant foarte puternic, eficient in lupta impotriva stresului oxidativ care este, de regula, asociat cu un risc crescut de aparitie a anumitor tipuri de cancer. Acestia ar putea preveni aparitia cancerului. De asemenea, conform unor surse medicale, capsaicina prezenta in unele varietati de ardei ar putea inhiba dezvoltarea celulelor tumorale.

 - ajuta la mentinerea sanatatii sangelui – paprika este o pulbere bogata in fier si vitamina E, doi micronutrienti esentiali pentru a avea un sange sanatos. Fierul reprezinta o parte componenta importanta a hemoglobinei (o proteina din globulele rosii care ajuta la transportul oxigenului in corp), in timp ce vitamina E este necesara pentru crearea unor membrane sanatoase ale acestor celule. Un deficit al acestor doi nutrienti ar putea scadea numarul globulelor rosii, cauzand anemie. Asadar, consumul de boia dulce ar putea preveni anemia.

 - confera sanatate pielii – pudra de paprika poseda anumite proprietati antibacteriene ce pot fi eficiente impotriva infectiilor bacteriene cutanate (de exemplu, pentru acnee). De asemenea, poate proteja pielea de efectele nocive ale razelor ultraviolete si poate preveni ridurile si imbatranirea tenului, datorita vitaminei E si beta-carotenului.

 - confera sanatate parului – fierul din compozitia pulberii de boia ajuta la transferul oxigenului si nutrientilor catre foliculii de par, incurajand cresterea parului, prin imbunatatirea circulatiei sanguine la nivelul scalpului. De asemenea, vitamina B6 regasita in paprika stimuleaza productia de melanina, un pigment care confera culoare parului.

Forma de prezentare: punga cu 100g