Medicamente fara reteta

Clotrimazol 10mg/g Crema, 15g, Antibiotice

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

10,49 Lei

Pret / TUB: 10,49 Lei

Stoc epuizat

Descriere si prospect: Clotrimazol 10mg/g Crema, 15g, Antibiotice

1058216

Clotrimazolul, substanta activa a cremei Clotrimazol Atb, penetreaza straturile afectate ale pielii si ataca fungii. Rezultatul este distrugerea fungilor si inhibitia cresterii acestora.

Clotrimazol Atb crema este indicat in tratamentul micozelor cutanate si mucoase determinate de dermatofiti, fungi, levuri si microorganisme cum este Malassezia furfur si infectii cutanate determinate de Corynebacterium minutissimum.

Compozitie: Substanta activa este clotrimazol. Un gram crema contine clotrimazol 10 mg. Celelalte componente sunt: octildodecanol, alcool cetostearilic, cetilpalmitat, stearat de sorbitan, polisorbat 60, alcool benzilic, apa purificata.

Mod de administrare:

  • Utilizati intotdeauna Clotrimazol Atb exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
  • Clotrimazol Atb crema se administreaza cutanat. Aplicati crema de 2-3 ori pe zi, in strat subtire si masati usor pana cand crema patrunde in piele. In general, aproximativ ½ cm de crema este suficient pentru tratamentul unei zone de dimensiunea unei palme.
  • Pentru infectiile labiilor (vulvita candidozica) si ale zonelor adiacente, balanita candidozica si inflamatia glandului penian, se aplica crema pe zona afectata a pielii (de exemplu de la vagin spre anus), de 1-3 ori pe zi.
  • Pentru infectiile picioarelor, se recomanda spalarea si uscarea picioarelor, in special interdigital, inainte de aplicarea cremei.
  • Durata tratamentului variaza in functie de severitatea infectiei si localizarea acesteia.
  • Pacientii trebuie sa se adreseze medicului daca simptomatologia nu se amelioreaza dupa 4 saptamani de tratament.
  • Prosoapele, imbracamintea, sosetele care vin in contact cu zonele de piele afectata trebuie schimbate zilnic. Aceste masuri simple vor imbunatati evolutia pozitiva a tratamentului si previn transmiterea infectiei la alte zone de piele de pe corp si la alti oameni.
  • Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Precautii: Inainte sa utilizati Clotrimazol Atb, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea: Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Nu exista studii clinice controlate efectuate la gravide. Se recomanda evitarea utilizarii clotrimazolului in primul trimestru de sarcina. In trimestrele II si III de sarcina, clotrimazolul se va utiliza numai daca este absolut necesar, dupa evaluarea atenta de catre medic a raportului risc potential fetal/beneficiu terapeutic matern. Deoarece nu se stie daca clotrimazolul aplicat local se excreta in laptele uman, se va administra cu prudenta la femeile care alapteaza, numai la recomandarea medicului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Clotrimazol Atb nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Contraindicatii: Nu utilizati Clotrimazol Atb daca sunteti alergic (hipersensibil) la clotrimazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Avertizari: A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original. A se utiliza in cel mult 16 saptamani dupa prima deschidere a tubului. Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor. Nu utilizati Clotrimazol Atb dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Forma de prezentare: Tub cu 15g crema

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 26.04.2022