Medicamente fara reteta

Clafen gel 5%, 100g, Antibiotice

Campanie nationala talon razuibil Dr. Max
22,47 Lei

Pret / TUB: 22,47 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Clafen gel 5%, 100g, Antibiotice

7524319

Clafen forte contine ca substanta activa diclofenac care face parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) de uz local.

Este utilizat la adulti, in tratamentul local simptomatic pentru reducerea durerii si inflamatiei:
- musculare sau osteoarticulare de origine reumatica;
- in cazul edemelor postoperatorii si posttraumatice (de exemplu entorse);
- musculare sau osteoarticulare de natura traumatica (traumatisme usoare ale tendoanelor, muschilor, ligamentelor etc.).

Compozitie: Substanta activa este diclofenacul sodic. Un gram gel contine diclofenac sodic 50mg. Celelalte componente sunt: dietilenglicol monoetil eter, etanol 96%, propilenglicol, hidroxietilceluloza, alcool benzilic, apa purificata.

Mod de administrare:

Utilizati intotdeauna Clafen forte exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Clafen forte este destinat administrarii pe piele.

Adulti: Clafen forte se administreaza de 3 - 4 ori pe zi la nivelul zonei afectate. Doza administrata la fiecare aplicare variaza in functie de suprafata zonei afectate, fiind de aproximativ 2 - 4 g gel (corespunzator la aproximativ 5 - 10 cm gel).

Pentru a realiza absorbtia gelului efectuati un masaj usor si prelungit la nivelul zonei dureroase si/sau inflamate. Dupa fiecare aplicare, spalati mainile cu apa si sapun. Cu exceptia unor cazuri strict recomandate, in cazul traumatismelor de tesuturi moi sau reumatismului abarticular, gelul nu trebuie utilizat mai mult de 14 zile, iar in cazul durerilor din artrite, pe o perioada mai mare de 28 zile. Daca dupa 5 zile de tratament nu observati ameliorarea manifestarilor sau acestea se agraveaza, trebuie sa va prezentati la medic care va reevalua tratamentul.

Copii si adolescenti: Clafen forte nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescenti, datorita lipsei datelor privind siguranta si eficacitatea. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acestmedicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Precautii: Inainte sa utilizati Clafen, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentului medical.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea: Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. In primele 5 luni de sarcina puteti sa utilizati Clafen numai la recomandarea medicului, daca este absolut necesar. Incepand din luna a 6-a, nu utilizati Clafen.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Clafen nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Contraindicatii: Nu utilizati Clafen daca sunteti alergic la diclofenac sodic, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament
Prezentare

Avertizari: A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original. A se utiliza in cel mult 12 saptamani dupa prima deschidere a tubului. Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor. Nu utilizati Clafen forte dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Forma de prezentare: 100g

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 28.11.2022