Datorita continutului de vitamine si minerale ceaiul de macese si-a dovedit eficacitatea in tratarea racelilor, tusei si gripei, dar reducerea colesterolului din sange. Macesul este originar din Europa, nord-vestul Africii si vestul Asiei.
Ceaiul de fructe de macese este un adevarat izvor de vitamina C.
Pe langa aceasta in continutul maceselor se regasesc si vitaminele A, D, E, B1, B2, K, minerale si acizi grasi.
Datorita continutului bogat in vitamina C, ceaiul de macese constituie un foarte bun sprijin al sistemului imunitar.
Totodata, ceaiul de macese combate starile de anxietate, ajuta la cresterea secretiei biliare, ajuta in calmarea starilor de greata si palpitatiilor, de asemenea, macesele sunt un bun adjuvant in tratarea viermilor intestinali.
Ingrediente: pulpa de macese 100%.
Mod de utilizare: se toarna 250ml de apa clocotita peste 1-2 lingurite de ceai. Se lasa la infuzat timp de 15-20 minute, dupa care se strecoara. Se recomanda consumul a 3-4 cani/zi.
Mod de prezentare: 50g.