Calcivid 600 mg/400 UI, 30 comprimate, Beres

Medicamente fara reteta

In stoc
26,99 Lei
Cantitate maxima: 1 buc.

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Calcivid 600 mg/400 UI, 30 comprimate, Beres

2145520

Calcivid 600 mg/400 UI este un medicament OTC, o combinate intre calciu si vitamina D3. Produsul este recomandat adultilor si varstnicilor pentru prevenirea si tratarea nivelului scazut de calciu si vitamina D3, substante indispensabile formarii oaselor si mentinerii metabolismului osos normal. Se recomanda totodata si ca tratament suplimentar pentru pacientii suferind de osteoporoza, si pentru cei cu deficit de calciu si vitamina D3.

Ingrediente: Carbonat de calciu 1500,00 mg, Colecalciferol concentrat pulbere (Vitamina D3 tip 100 CWS) 4,00 mg, Excipienti: nucleu (dl-α-tocoferol, ulei de soia partial hidrogenat, gelatina bovina hidrolizata, sucroza (zahar), amidon de porumb, celuloza microcristalina, copovidona, crospovidona, stearat de magneziu), film (Sepifilm 4202-yellow) hipromeloza, polietilenglicol 400, talc, dioxid de titan (E 171), oxid galben de fer (E 172).

Mod de administrare:

- Doza uzuala pentru adulti si varstnici este de 1 comprimat filmat de 1-2 ori pe zi.

- Se administreaza la 60-90 de minute dupa mese cu un pahar de apa sau suc de fructe, fara a le sfarama. Daca este necesar comprimatele se pot diviza.

- Este recomandat folosirea continua a medicamentului in starile sau afectiunile care necesita suplimentarea vitaminei D (osteoporoza).

Nu utilizati CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate:

- Daca sunteti alergic (hipersensibil) la substantele active sau la oricare dintre celelalte componente ale produsului.

- Daca suferiti de insuficienta renala, sau daca medicul v-a informat ca eliminati prea mult calciu prin urina, aveti un nivel prea ridicat de vitamina D sau aveti un nivel ridicat de calciu in sange, indiferent de cauza.

Avertizari:

- Daca suferiti de boli renale, tulburari ale functiilor renale, sarcoidoza (boala inflamatorie de origine necunoscuta), sunteti imobilizati, suferiti de osteoporoza, adresati-va medicului inainte de a incepe tratamentul, deoarece medicul are obligatia de a decide asupra necesitatii suplimentarii aportului de calciu si vitamina D3.

- Evitati folosirea concomitenta cu alte medicamente cu continut de calciu si vitamina D, pentru a evita pericolul supradozarii.

- Administrarea concomitenta cu diuretice tiazidice, corticosteroizi orali sau injectabili (antiinflamatori) sau glicozide cardiotonice (produse folosite in insuficienta cardiaca) se face numai la recomandarea si sub supravegherea medicului.

- Se administreaza cu precautie impreuna cu rasini schimbatoare de ioni cum ar fi colestiramina sau cu laxative cum ar fi uleiul de parafina, pentru ca aceste medicamente reduc absorbtia vitaminei D.

- Sarcina, alaptarea si fertilitatea: Pe perioada sarcinii aportul zilnic de calciu si vitamina D nu trebuie sa depaseasca 1500 mg respectiv 600 UI. Pe perioada sarcinii se recomanda evitarea supradozarii cu calciu si vitamina D, deoarece supradozajul permanent de calciu are efect daunator asupra fatului. Pe perioada sarcinii CalciviD 600 mg/400 UI comprimate filmate poate fi administrat numai in doza recomandata. Calcivid 600 mg/400 UI comprimate filmate poate fi administrat in perioada alaptarii, cu conditia ca acest fapt sa fie adus la cunostinta medicului pediatru deoarece calciul si vitamina D trec in laptele matern. Acest aspect trebuie luat in considerare de catre medicul pediatru la prescrierea aditionala de vitamina D copilului dumneavoastra.

- Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Nu sunt date care ar indica ca folosirea produsului ar avea efect negativ asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Forma de prezentare: Cutie cu 30 comprimate

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 03.05.2021