Medicamente fara reteta

Calcivid 600 mg/400 UI, 30 comprimate, Beres

27,02 Lei

Pret / CPR: 0,90 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Calcivid 600 mg/400 UI, 30 comprimate, Beres

2145520

Calcivid 600 mg/400 UI este un medicament OTC, o combinate intre calciu si vitamina D3. Produsul este recomandat adultilor si varstnicilor pentru prevenirea si tratarea nivelului scazut de calciu si vitamina D3, substante indispensabile formarii oaselor si mentinerii metabolismului osos normal. Se recomanda totodata si ca tratament suplimentar pentru pacientii suferind de osteoporoza, si pentru cei cu deficit de calciu si vitamina D3.

Recomandari: Pentru preventia si tratamentul complementar al afectiunilor cu scadere a densitatii minerale osoase; la copii, pubertate si adultii tineri pentru formarea corespunzatoare a oaselor; in perioada sarcinii si alaptarii; in timpul si dupa perioada de instalare a menopauzei; la persoanele in varsta; in cazul aportului insuficient de produse lactate.

CalciviD este un produs recomandat pentru prevenirea si tratamentul complementar al osteoporozei. Contine calciu, indispensabil dezvoltarii normale a oaselor si vitamina D3, care ajuta la absorbtia calciului in organism. Produsul ajuta la dezvoltarea completa a masei osoase si la mentinerea ei.

Nu se recomanda CalciviD comprimate filmate:

 • Daca sunteti alergic (hipersensibil) la substantele active sau la oricare dintre celelalte componente ale CalciviD comprimate filmate.
 • Daca aveti pietre la rinichi.
 • Daca aveti insuficienta renala.
 • Daca aveti valori crescute ale calciului in urina sau valori ridicate ale concentratiei de calciu in sange, care persista mult timp.
 • CalciviD comprimate filmate contine ulei de soia hidrogenat. Daca sunteti alergic la arahide sau la soia, nu folositi acest medicament.

Compozitie/ comprimat: Calciu 600mg, Vitamina D3 10 μg  (400 UI).

Mod de utilizare:

 • Profilactic: La adulti si la copii peste 10 ani: 1 comprimat/zi.
 • Terapie adjuvanta: 2 comprimate/zi.
 • Fara gluten, poate fi utilizat si de persoane alergice la gluten; fara lactoza, poate fi utilizat si de persoane alergice la lactoza; nerecomandat pentru vegetarieni (contine gelatina de origine animala – bovina-); poate fi consumat in timpul sarcinii si in perioada de alaptare (consultati medicul inainte de administrare); contine alergeni (contine ulei din boabe de soia hidrogenat si zaharoza).

Atentionari speciale:

 • Se recomanda o pauza de 2 ore intre administarea comprimatelor filmate CalciviD si ingerarea de alimente cu continut ridicat de fibre vegetale. Acestea din urma diminua considerabil absorbtia calciului.
 • Se evita administrarea concomitenta cu alte produse cu continut de calciu si vitamina D3, pentru a impiedica aportul excesiv si pentru a  preveni posibilitatea aparitiei unui nivel seric al calciului peste cel fiziologic.
 • In timpul sarcinii sau alaptarii CalciviD se administreaza doar la recomandarea medicului pediatru.
 • In cazul administrarii unor doze mari (intoxicatie acuta) apare hipercalciurie si hipercalcemie manifestate prin: greata, voma, polidipsie, poliurie, constipatie. Supradozajul cronic cu vitamina D3 poate conduce la dezvoltarea calcificarilor vasculare si tisulare datorita hipercalcemiei.

Forma de prezentare: 30 comprimate filmate

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 03.05.2021