Medicamente fara reteta

Calciu Osteo 1000mg, 30 comprimate masticabil, Sandoz

Brand: SANDOZ
28,99 Lei

Pret / CPR MASTICABILE: 0,97 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Calciu Osteo 1000mg, 30 comprimate masticabil, Sandoz

7503443

Ce este Calciu Sandoz Osteo 1000 mg/880 UI comprimate masticabile si pentru ce se utilizeaza

Calciu Sandoz Osteo 1000 mg/880 UI comprimate masticabile contine ca substante active calciu si vitamina D3 si este un supliment de calciu cu vitamina D3.

Calciu Sandoz Osteo 1000 mg/880 UI comprimate masticabile este utilizat pentru a preveni si trata deficitul de calciu si vitamina D la persoanele varstnice; ca tratament adjuvant cu calciu si vitamina D in osteoporoza (oase fragile).

Cum sa utilizati Calciu Sandoz Osteo 1000 mg/880 UI comprimate masticabile

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este recomandat in prospect sau cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza recomandata

- Adultii si varstnicii iau 1 comprimat masticabil zilnic (corespunzator la calciu 1000 mg si vitamina D3880 UI).
- Femeile gravide trebuie sa ia jumatate de comprimat masticabil (corespunzator la calciu 500 mg si vitamina D3 440 UI). Nu trebuie depasita doza zilnica de o jumatate de comprimat.

Utilizarea la copii si adolescenti: Calciu Sandoz Osteo 1000 mg/880 UI comprimate masticabile nu trebuie utilizat de copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.

Mod de administrare
Administrare orala. Comprimatele trebuie mestecate inainte de a fi inghitite. Calciu Sandoz Osteo 1000 mg/880 UI comprimate masticabile se pot lua in orice moment, cu sau fara alimente.

Durata tratamentului
Calciu Sandoz Osteo 1000 mg/880 UI comprimate masticabile trebuie luat ca tratament pe termen lung. Adresati-va medicului pentru a afla cat timp trebuie sa luati Calciu Sandoz Osteo 1000 mg/880 UI comprimate masticabile.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Calciu Sandoz Osteo 1000 mg/880 UI comprimate masticabile
Contactati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca se suspecteaza un supradozaj si daca aveti comprimate masticabile ramase luati-le cu dumneavoastra.
Supradozajul cu Calciu Sandoz Osteo 1000 mg/880 UI comprimate masticabile poate determina simptome cum sunt senzatie de rau (greata), varsaturi, sete sau sete excesiva, diureza excesiva, depletie de lichide sau constipatie.

Daca uitati sa utilizati Calciu Sandoz Osteo 1000 mg/880 UI comprimate masticabile, luati comprimatul imediat ce va amintiti. In acest caz luati urmatoare doza la ora obisnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa comprimatul uitat.

Daca incetati sa utilizati Calciu Sandoz Osteo
Daca doriti sa intrerupeti tratamentul, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Intrerupeti administrarea Calciu Sandoz Osteo 1000 mg/880 UI comprimate masticabile si adresati-va imediat unui medic daca prezentati oricare dintre urmatoarele reactii adverse

Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane): reactii alegice umflare a fetei, buzelor, limbii sau gatului cu dificultate brusca la respiratie si eruptie severa pe piele.

Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane): concentratie crescuta a calciului in sange (hipercalcemie) sau in urina (hipercalciurie)

Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane): senzatie de rau (greata), stari de voma, diaree, durere abdominala, constipatie, gaze, balonare (distensie abdominala); eruptie trecatoare pe piele, mancarime, urticarie; alergii.

Daca aveti insuficienta renala prezentati risc crescut pentru concentratii crescute ale fosfatului in sange, concentratii crescute ale calciului la nivelul rinichilor si pentru pietre la nivelul rinichilor.

Forma de prezentare: cutie cu 30 comprimate masticabile

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 27.10.2022