Cal-D-Vita, 10 comprimate efervescente, Bayer

Medicamente fara reteta

Brand: BAYER

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

29,48 Lei
Stoc epuizat

Descriere si prospect: Cal-D-Vita, 10 comprimate efervescente, Bayer

5350629

Cal-D-Vita este un medicament care contine o asociere de calciu si vitamina D3. Calciul si vitamina D3 sunt componente importante in procesul de formare a masei osoase. Vitamina D3 regleaza absorbtia si conversia calciului si actioneaza asupra fixarii calciului la nivelul scheletului.

Cal-D-Vita este utilizat in deficitul de vitamina D si calciu, la varstnici si ca terapie adjuvanta la tratamentul specific pentru osteoporoza, daca este prezent sau suspectat un deficit de calciu si vitamina D.

Ingrediente active: calciu 600mg sub forma de carbonat de calciu 1500mg si colecalciferol (contine si a-tocoferol, gelatina din peste, grasimi alimentare si amidon de porumb; la cantitatea declarata se aplica supradozarea de 10%) 400 U.I. (Vitamina D3) sub forma de concentrat de colecalciferol pulbere 8mg. Excipienti: acid citric anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, sorbitol, aroma de portocale PERMASEAL 10401-71 (contine aroma lichida concentrata adsorbita pe suport de maltodextrina si guma arabica), acid fumaric, clorura de sodiu, P-caroten 1% CWS (E160 a - colorantul contine si si a-tocoferol, ascorbat de sodiu, grasimi alimentare, guma arabica, zahar, dextrina.), betanina (E162) (din sfecla rosie), aspartam, acesulfam de potasiu, macrogol 6000, esteri ai acizilor grasi cu zaharul.

Mod de utilizare: doza este determinata de catre medicul dumneavoastra, care o va adapta in mod individual, pentru fiecare pacient in parte. Nu modificati niciodata doza prescrisa, fara a va adresa in prealabil medicului dumneavoastra. Doza recomandata este de 1-2 comprimate efervescente Cal-D-Vita pe zi. Comprimatul trebuie dizolvat intr-o cantitate suficienta de lichid, de exemplu, cel putin o jumatate de pahar cu apa. Medicamentul este indicat numai pentru adulti si copii peste 12 ani

Daca utilizati mai mult Cal -D- Vita decat trebuie- daca luati o doza prea mare din acest medicament sau daca un copil ia acest medicament din greseala, adresati-va medicului sau mergeti la spital pentru o evaluare a riscurilor si pentru recomandari.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului sau asistentei medicale.

Reactii adverse posibile:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Pot aparea dureri gastrointestinale si abdominale, constipatie, diaree, flatulenta, greata si varsaturi.

Au fost raportate afectiuni ale pielii cum sunt: eruptii cutanate, urticarie, edem, prurit.

Daca apar unele efecte secundare discutati cu medicul sau farmacistul. Pot fi unele efecte secundare neincluse in acest prospect.

Forma de prezentare: tub cu 10 comprimate efervescente.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 22.06.2021