Medicamente fara reteta

Buprofess 200mg, 10 plicuri, Stada

Brand: STADA

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

12,49 Lei

Pret / PLIC: 1,25 Lei

Stoc epuizat

Descriere si prospect: Buprofess 200mg, 10 plicuri, Stada

17536809

Produsul este indicat pentru adulti, adolescenti si copii cu o greutate mai mare de 20 kg (cu varsta mai mare de 6 ani) in tratamentul simptomatic pe termen scurt al: durerii usoare pana la moderate; febrei.

Compozitie: Substanta activa este ibuprofen; Fiecare plic contine 200 mg ibuprofen; Celelalte componente sunt: dextroze (contine glucoza), acid citric anhidru, acesulfam potasic, glicerol distearat (tip I) si aroma de lamaie (contine preparati de aroma naturali, substante de aroma identice cu aromele naturale, maltodextrina, alfa tocoferol).

Mod de administrare:

  • Doza unica doza zilnica max. 20 kg pana la 29 kg (copii: 6 pana la 9 ani) - 200 mg ibuprofen (1 plic) 600 mg ibuprofen (3 plicuri)
  • 30 kg pana la 39 kg (copii: 10 pana la 11 ani) - 200 mg ibuprofen (1 plic) 800 mg ibuprofen (4 plicuri)
  • ≥ 40 kg (adolescenti de la 12 ani si adulti)  - doza unica 400 mg ibuprofen (1 plic); doza zilnica maxima 1200 mg ibuprofen (3 plicuri)
  • Intervalul dintre doze trebuie sa fie de cel putin 6 ore.
  • A nu se depasi doza recomandata de 3 plicuri Buprofess 400 mg (1200 mg ibuprofen) pe zi.
  • Daca in cazul adultilor acest medicament este necesar pentru mai mult de 3 zile in cazul febrei sau pentru mai mult de 4 zile in cazul tratamentului durerilor, sau daca simptomele se inrautatesc, trebuie sa consultati un medic.
  • Intotdeauna luati acest medicament exact cum este descris in acest prospect sau cum v-a prescris medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul daca nu sunteti sigur.

Contraindicatii: Nu luati Buprofess: daca sunteti alergic la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:

Discutati cu medicul dumneavostra sau farmacistul inainte de a lua Buprofess.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea:

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Sarcina:

Nu luati acest medicament in ultimele 3 luni de sarcina. Evitati sa luati acest medicament daca sunteti in primele 6 luni de sarcina, cu exceptia cazului in care doctorul dumneavoastra v-a sfatuit altfel.

Alaptarea:

Doar cantitati mici de ibuprofen si din componentele sale patrund in laptele matern. Deoarece pana in prezent nu se cunoaste nici un efect daunator asupra sugarilor, de regula nu este necesar sa intrerupeti alaptarea in timpul utilizarii pe termen scurt a ibuprofen in dozele recomandate.

Fertilitatea:

Acest medicament apartine unui grup de medicamente (AINS) care poate afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil prin incetarea administrarii medicamentului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:

Efecte adverse precum, oboseala, tulburari de vedere si ameteala, pot aparea atunci cand se administreaza Buprofess. Ca rezultat, abilitatea de a reactiona poate fi afectata in cazuri individuale si abilitatea de a participa activ in traficul rutier si folosirea utilajelor poate avea de suferit. Aceasta particularitate se aplica in cazul interactiunii cu alcool. Este posibil sa nu mai fiti capabil sa reactionati rapid si corespunzator in fata evenimentelor neprevazute si neasteptate. In cazul in care sunteti afectat, nu conduceti autoturismul dumneavoastra sau alte vehicule; nu folositi utilaje si nu efectuati sarcini periculoase.

Forma de prezentare: Cutie cu 10 plicuri

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 27.01.2023