Medicamente fara reteta

Aspenter 100 mg, 28 comprimate, Terapia

Brand: TERAPIA
14,49 Lei

Pret / CPR FILM: 0,52 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Aspenter 100 mg, 28 comprimate, Terapia

7522181

Ce este Aspenter 100 mg si pentru ce se utilizeaza

Aspenter 100 mg inhiba adeziunea si agregarea trombocitelor din sange (trombocite) si in felul acesta previne formarea cheagurilor de sange (trombi) in curs de dezvoltare (inhibarea agregarii plachetare).

Aspenter 100 mg este utilizat:

 • Pentru reducerea riscului de mortalitate la pacientii la care se suspecteaza infarct miocardic acut;
 • Pentru reducerea riscului de morbiditate si mortalitate la pacientii cu infarct miocardic in antecedente;
 • Pentru profilaxia secundara a accidentului vascular cerebral;
 • Pentru reducerea riscului de atacuri ischemice tranzitorii (AIT) si accident vascular cerebral la pacientii cu AIT;
 • Pentru reducerea riscului la pacientii cu angina pectorala stabila si instabila;
 • Pentru profilaxia trombembolismului dupa chirurgie vasculara sau interventii chirurgicale, de exemplu, PTCA (Angioplastia Coronariana Percutanata Transluminala), CABG (Bypass Coronarian), endarterectomie carotidiana, sunturi arterio-venoase;
 • Pentru profilaxia trombozei venoase profunde si a embolismului pulmonar dupa imobilizare pe termen lung, de exemplu, dupa interventie chirurgicala majora;
 • Pentru reducerea riscului primar de infarct miocardic la persoanele cu factori de risc cardiovascular de exemplu, diabet zaharat, hiperlipidemie, hipertensiune arteriala, obezitate, fumat, varsta inaintata;
 • Pentru inhibarea profilactica a agregarii plachetare in anevrism coronarian.

Cum sa utilizati Aspenter 100 mg

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

 • Angina pectorala instabila, profilaxia recidivei infarctului miocardic, dupa interventii chirurgicale vasculare, profilaxia atacurilor ischemice tranzitorii (AIT) si a infarctului cerebral:
  Doza zilnica recomandata este de 100-300 mg acid acetilsalicilic pe zi (1-3 comprimate gastrorezistente de Aspenter 100 mg pe zi).
 • Infarct miocardic acut:
  Doza zilnica recomandata este de 1-3 comprimate gastrorezistente de Aspenter 100 mg (echivalent la 100-300 mg acid acetilsalicilic pe zi).
 • Profilaxia trombozei venoase si a embolismului pulmonar:
  Doza zilnica recomandata este de un comprimat Aspenter 100 mg (echivalent la 100 mg acid acetilsalicilic).
 • Profilaxia trombozei vaselor coronariene la pacientii cu factori multiplii de risc:
  Doza zilnica recomandata este de 1 – 2 comprimate Aspenter 100 mg (echivalent 1a 100 – 200 mg acid acetilsalicilic) sau de 3 comprimate Aspenter 100 mg (echivalent 1a 300 mg acid acetilsalicilic) la intervale de 2 zile.

Comprimatele trebuie administrate dupa mese si inghitite intregi cu o cantitate suficienta de lichid (de exemplu, un pahar cu apa).

Pentru tratamentul infarctului miocardic acut, primul comprimat gastrorezistent trebuie sa fie sfaramat sau mestecat.

Durata tratamentului
Aspenter 100 mg este destinat utilizarii pe termen lung. Medicul este cel care trebuie sa decida cu privire la durata tratamentului.

Daca utilizati mai mult Aspenter 100 mg decat trebuie
Ametelile si zgomote in urechi, in special la copii si varstnici pot indica o intoxicatie severa.
Daca, din greseala, ati luat mai multe comprimate, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la camera de garda a celui mai apropiat spital. Luati acest prospect sau ambalajul cu dumneavoastra pentru ca medicul sa stie ce ati luat. Medicul dumneavoastra va decide cu privire la masurile necesare pentru a fi luate in functie de severitatea dozei / intoxicatiei.
Daca uitati sa utilizati Aspenter 100 mg
Daca ati uitat sa luati o doza de Aspenter 100 mg sau ati luat prea putin nu luati o doza dubla data viitoare; pur si simplu continuati sa luati medicamentul asa cum este mentionat in acest prospect sau cum v-a prescris medicul dumneavoastra. Nu luati o doza dubla pentru a compensa o doza uitata.

Nu intrerupeti tratamentul cu Aspenter 100 mg fara sa consultati medicul.

Daca aveti orice intrebari suplimentare in legatura cu folosirea acestui medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactiile adverse enumerate mai jos se bazeaza pe rapoarte spontane dupa punerea pe piata, cu toate formulele de acid acetilsalicilic, inclusiv tratamentul pe cale orala pe termen scurt si pe termen lung.

Au fost observate tulburari ale tractului gastrointestinal superior si inferior, cum ar fi semne si simptome comune de dispepsie, dureri gastrointestinale si abdominale, rareori inflamatii gastrointestinale si ulcer gastrointestinal, cu potential de a duce la ulcer gastrointestinal hemoragic sau perforat cu teste de laborator respectiv semne clinice si simptome specifice.

Datorita efectului sau inhibitor asupra trombocitelor, acidul acetilsalicilic poate fi asociat cu un risc crescut de sangerare. Au fost observate sangerari, cum ar fi hemoragia perioperatorie, hematoame, epistaxis (sangerari nazale), hemoragii urogenitale si hemoragii gingivale.

Au fost observate sangerari foarte rare grave, cum ar fi hemoragii ale tractului gastrointestinal, hemoragii cerebrale (in special la pacientii cu hipertensiune arteriala necontrolata si/sau administrarea concomitenta de agenti antihemostatici) rar si foarte rar. Acestea, in cazuri unice, pot pune viata in pericol.

Hemoragia poate duce la anemie/anemie cu deficit de fier (ca urmare a microsangerarii, de exemplu) acuta si cronica, cu simptome si semne clinice in rezultatele testelor de laborator, respectiv, astenie, paloare si hipoperfuzie.

Au fost raportate cazuri de hemoliza si anemie hemolitica la pacientii cu forme severe de deficit de glucoza-6-fosfat dehidrogenaza (G6PD).

Au fost observate reactiile de hipersensibilitate la testele de laborator si manifestarile clinice respective de sindrom de astm usoare pana la moderate care ar putea afecta pielea, tractul respirator, tractul gastrointestinal si sistemul cardiovascular, inclusiv simptome cum ar fi eruptii cutanate, urticarie, edem, prurit, rinita, congestie nazala, detresa cardio-respiratorie, si foarte rar, reactii severe, inclusiv soc anafilactic.

Foarte rar a fost raportata insuficienta hepatica tranzitorie cu cresterea nivelului transaminazelor hepatice.

Au fost raportate ameteala si tinitus care pot indica o supradozare.

Forma de prezentare: cutie cu 28 de comprimate.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 19.10.2022