Medicamente fara reteta

Aspaco, 20 comprimate, Bioeel

Brand: BIOEEL
11,99 Lei

Pret / CT: 0,60 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Aspaco, 20 comprimate, Bioeel

3231202

Aspaco este indicat pentru tratamentul simptomatic de scurta durata al durerilor de intensitate usoara pana la moderata, cu diferite localizari: dureri de cap, migrena, dureri de dinti, dureri ale muschilor sau articulatiilor sau in caz de menstruatie dureroasa si tratamentul starilor febrile.

Acest medicament contine codeina. Codeina apartine unei clase de medicamente denumita analgezice opioide, care amelioreaza durerea prin actiunea lor. Deoarece Aspaco contine si paracetamol, nu este indicata administrarea de alte preparate ce contin paracetamol sau codeina.

Compozitie: substantele active suntacid acetilsalicilic,paracetamol si codeina. Un comprimat contine acid acetilsalicilic 300 mg, paracetamol 250 mg si fosfat de codeina hemihidrat 12 mg; celelalte componente sunt amidon de porumb, talc, acid stearic, povidona K 30, amidon pregelatinizat.

Mod de administrare:

Adulti si adolescenti cu varsta peste 15 ani: doza recomandata este de un comprimat administrat oral, la nevoie. Daca este necesar, doza se poate repeta la intervale de 4 – 6 ore, fara a depasi 4 comprimate intr-un interval de 24 de ore.

Precautii:

Inainte sa utilizati ASPACO, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Contraindicatii:

Nu utilizati ASPACO:

  • Daca sunteti alergic (hipersensibil) la acid acetilsalicilic, paracetamol, codeina sau la oricare dintre celelalte componente ale ASPACO.
  • La copii si adolescenti cu varsta sub 15 ani.

Sarcina, fertilitatea si alaptarea:

Paracetamolul poate fi administrat pe termen scurt in cursul sarcinii, la doze terapeutice, dupa evaluarea raportului beneficiu terapeutic matern/risc potential la fat.

Studiile preclinice au demonstrat efectul teratogen (generator de malformatii congenitale) al codeinei, prin urmare medicamentul este contraindicat in timpul sarcinii.

Salicilatii si metabolitii lor se excreta in cantitati mici in laptele matern.

Paracetamolul traverseaza placenta si se excreta in laptele matern in proportie de 1–2% din doza administrata.

Codeina se elimina in laptele matern; la copii s-au descris cazuri de hipotonie, apnee sau depresie respiratorie dupa ingestia unor doze foarte mari de codeina de catre mame.

Nu luati codeina in timpul alaptarii. Codeina si morfina trec in laptele matern.

Prin urmare, administrarea acestui medicament este contraindicata in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:

ASPACO are influenta majora asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Prin urmare, este contraindicat la persoanele care conduc vehicule sau folosesc utilaje.

Mod de prezentare: 20 comprimate.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 18.08.2022