Machiaj de zi versus machiaj de seara

17. 8. 2021 · Farmacistul Dr. Max · 2 minute de citit

Din pacate, intalnim la tot pasul greseli in machiaj si, mai ales, alegerea nepotrivita a machiajului in diferite momente ale zilei. Vedem prea des machiaje mult prea puternice care aproape ca zgarie retina privitorului la prima ora a diminetii. Deci, cum diferentiem un machiaj de zi de unul de seara?

Machiajul de zi

Machiajul de zi ar trebui sa fie cat mai lejer si cu aspect natural. Opteaza pentru un fond de ten apropiat nuantei pielii tale. Daca exista imperfectiuni, le poti corecta cu un creion corector sau cu un anticearcan. Un fard de obraz discret va da prospetime tenului. Fardurile de pleoape nu trebuie sa fie in culori tari, ci apropiate de cele naturale sau pastelate. Genele nu trebuie incarcate cu mascara. Pentru un efect de buze senzuale, opteaza pentru luciu de buze. Nu folosi rujuri in nuante inchise.

Machiajul de seara

Machiajul de seara se realizeaza cu ocazia unor evenimente mai speciale, altfel, nu ar trebui sa se diferentieze prea mult de cel de zi. Se va pune accentul fie pe machiajul ochilor, fie pe cel al buzelor, niciodata pe amandoua, pentru a nu da un aspect mult prea teatral. Machiajul pleoapelor trebuie sa tina cont de culoarea ochilor si de tinuta pe care o porti. Machiajul buzelor va fi intotdeauna legat de forma buzelor si de machiajul ochilor.

Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati specialisti, oameni atenti la ce recomanda sunt mereu aproape de tine si iti pregatesc zilnic articole atent documentate, pentru a-ti oferi informatii corecte si complete despre subiectele tale de interes. Descopera care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta organismul uman, cum iti poti mentine starea de bine, dar si multe alte subiecte care te vor ajuta sa fii si sa te simti sanatos, increzator si plin de energie in fiecare zi!
Citiți mai multe de la acest autor
Despre autor
Farmacistul Dr. Max
Farmacistul Dr. Max
La Farmacia Dr. Max punem oamenii pe primul loc si ne dorim sa aducem pacientilor din Romania raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente curiozitati medicale si de ingrijire personala. Adevarati...
Citiți mai multe de la acest autor

Continutul articolului