Medicamente fara reteta

Apap Forte suspensie orala, 85ml, USP

Brand: USP
16,99 Lei

Pret / FL: 16,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Apap Forte suspensie orala, 85ml, USP

652385748

Apap Forte pentru copii apartine unui grup de medicamente denumite analgezice (calmante ale durerii) si antipiretice, care amelioreaza durerea de intensitate usoara pana la moderata si reduc febra.

Apap Forte pentru copii poate fi utilizat pentru tratamentul simptomatic, pe termen scurt, al durerii de intensitate usoara pana la moderata (de exemplu durere de cap, durere de dinti si durere menstruala) si/sau al febrei (temperaturii crescute).

Apap Forte pentru copii este utilizat pentru tratamentul durerii de intensitate usoara pana la moderata si/sau al febrei la sugari (cu varsta peste 3 luni), copii, adolescenti si adulti (inclusiv varstnici).

Daca dupa 2 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Compozitie:

- Substanta activa este paracetamol.

- Celelalte componente sunt:

- acid citric monohidrat, citrat de sodiu, zahar, parahidroxibenzoat de metil (E218), parahidroxibenzoat de propil (E216), aroma de portocale [substanta(e) cu aroma naturala], substanta(e) cu aroma artificiala, alcool etilic, butilhidroxianisol (E320)], guma xantan si apa purificata.

Mod de administrare:

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Instructiuni de utilizare:

- Apap Forte pentru copii trebuie administrat pe cale orala.

- A se agita bine inainte de utilizare.

- Capacul flaconului este prevazut cu dispozitiv de inchidere securizat pentru copii. Pentru a-l deschide, trebuie sa apasati pe capac si sa-l rasuciti, in acelasi timp, in directia acelor de ceasornic.

- Suspensia orala nu trebuie diluata sau amestecata cu alte bauturi.

- A nu se depasi doza stabilita. Va rugam sa observati ca dozele mai mari decat cele recomandate pot determina un risc de afectare foarte grava a ficatului.

- Doza zilnica recomandata de paracetamol este de aproximativ 60 mg/kg si zi, divizata in 4 sau 6 administrari zilnice, adica 15 mg/kg la intervale de 6 ore sau 10 mg/kg la intervale de 4 ore.

- Doza trebuie stabilita in principal in functie de greutatea pacientului. Informatiile privind varsta copilului in cadrul fiecarei grupe de greutate au numai caracter orientativ.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.

Sarcina si alaptarea:

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Daca este necesar, Apap Forte pentru copii poate fi utilizat in timpul sarcinii. Ar trebui sa utilizati cea mai mica doza posibila care reduce durerea si/sau febra si sa o utilizati pentru cel mai scurt timp posibil. Adresati-va medicului dumneavoastra daca durerea si/sau febra nu sunt reduse sau daca trebuie sa luati medicamentul mai des.

In dozele recomandate, Apap Forte pentru copii poate fi utilizat in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:

De obicei, Apap Forte pentru copii nu interfereaza cu capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Totusi, daca prezentati reactii adverse cum sunt somnolenta usoara si ameteli, nu trebuie sa conduceti vehicule si nici sa folositi utilaje.

Contraindicatii:

Nu luati Apap Forte pentru copii:

- daca sunteti alergic la paracetamol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:

Inainte sa luati Apap Forte pentru copii, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Forma de prezentare: 85ml.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.