Medicamente fara reteta

Alka-Seltzer, 10 comprimate, Bayer

Brand: BAYER

Produsul este indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu exista in stocul furnizorului.

Descriere si prospect: Alka-Seltzer, 10 comprimate, Bayer

1055211

Ca analgezic si antipiretic, acesta combate durerile de intensitate slaba sau moderata, in cefalee, mialgii, durerile reumatice articulare si periarticulare, nevralgiile, durerile dentare, dismenoreele; in plus combate febra.

Ca antiinflamator acesta combate fenomenele inflamatorii in reumatismul poliarticular acut si atenueaza inflamatiile articulare in poliartrita reumatoida.

Daca dupa 3-5 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Mod de administrare: luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Alka-Seltzer nu trebuie administrat pentru mai mult de 3-5 zile fara a se consulta medicul.

Adulti:

 • Pentru efectul analgezic si antipiretic se administreaza 1 – 2 comprimate efervescente de Alka-Seltzer (in medie 500 mg acid acetilsalicilic) repetand in functie de necesitati la intervale de 4
 • ore, fara sa se depaseasca doza zilnica maxima de 9 comprimate efervescente.
 • Pentru efectul antiinflamator se administreaza 9 – 12 comprimate efervescente de Alka-Seltzer (in medie 3 - 4 g acid acetilsalicilic) pe zi, in administrare fractionata, la intervale de 6 ore, fara sa se depaseasca doza zilnica maxima de 12 comprimate efervescente.

Copii sub 10 ani:

 • Administrarea pentru efectele analgezice si antipiretice din cadrul afectiunilor virale se face la indicatia medicului si sub stricta lui supraveghere.
 • Doza zilnica recomandata de acid acetilsalicilic la copii este de 30 - 50 mg/kg fractionata in 4-6 prize.
 • Pentru efectul analgezic si antipiretic se administreaza cate 324 mg acid acetilsalicilic (1 comprimat efervescent ALKA-SELTZER), repetand in functie de necesitati la intervale de 4 - 8 ore, fara sa se depaseasca doza zilnica maxima de 6 comprimate efervescente.
 • Pentru efectul antiinflamator in reumatismul poliarticular acut se administreaza 85 - 100 mg acid acetilsalicilic/kg si zi (fara a depasi 3 g pe zi), fractionat, la intervale de 4 - 6 ore, timp de 20 - 30 zile; in continuare se administreaza 2/3 din doza de atac 10 - 20 zile, apoi 1/2 – 1/3 alte 30 - 40 zile

Daca ati omis o doza, administrati-o cat mai curand posibil, fara a dubla doza; continuati tratamentul asa cum a fost prezentat mai sus sau asa cum v-a prescris medicul dumneavoastra.

Reactii adverse posibile:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

 • Reactii gastrointestinale:

- dureri abdominale, pirozis, greata, varsaturi;

- hemoragii gastrointestinale manifeste (hematemeza-varsaturi cu sange, melena-scaune cu sange) sau oculte care pot produce anemie feripriva; aceste hemoragii sunt mai frecvente la doze mari;

- ulcer gastro-duodenal complicat, in anumite cazuri, cu perforatie.

 • S-au descris cazuri izolate de tulburari ale functiei hepatice (cresterea transaminazelor), renale si hipoglicemie.
 • Efecte asupra sistemului nervos central: de obicei, ameteala si tinitusul reprezinta simptome ale supradozajului.
 • Reactii hematologice: datorita efectului asupra agregarii plachetare, acidul acetilsalicilic poate fi asociat cu un risc crescut de sangerare.
 • Daca luati mai mult Alka-Seltzer decat trebuie: ameteala si tiuitul in urechi (tinitusul), in special la copii si varstnici, pot indica o intoxicatie grava. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca banuiti un supradozaj cu Alka-Seltzer. Medicul va decide asupra masurilor necesare in functie de gravitatea supradozajului (intoxicatiei).

Atentionari:

 • Daca prezentati alte reactii adverse decat cele mentionate in acest prospect, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
 • Daca apare oricare dintre reactiile mentionate mai sus nu mai utilizati Alka-Seltzer. Spuneti medicului dumneavoastra, pentru ca acesta sa poata determina gravitatea reactiilor adverse si sa decida asupra masurilor necesare. Trebuie sa intrerupeti utilizarea Alka-Seltzer la primele semne de hipersensibilitate.
 • Orice aparitie a scaunelor negre (scaune ca pacura, semn al hemoragiei gastrice) trebuie comunicata imediat medicului.

Reactii adverse:

 • Urticarie, reactii cutanate, reactii anafilactice, astm bronsic, edem Quincke.

Forma de prezentare: o cutie cu 10 comprimate efervescente.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 17.06.2021