Zovirax Duo crema 50 mg/10mg/g, 2g, GSK

Medicamente fara reteta

Brand: GSK
In stoc
18,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

652354063

Zovirax Duo crema este utilizat pentru tratamentul semnelor si simptomelor incipiente de herpes (de exemplu furnicaturi, mancarime sau roseata) la nivelul buzelor si pielii din vecinatatea buzelor, pentru a reduce probabilitatea de evolutie a herpesului spre formarea de vezicule la adulti si adolescenti. Zovirax Duo contine doua substante active: aciclovir si hidrocortizon. Aciclovir este o substanta activa cu efect antiviral, care ajuta la combaterea virusului ce cauzeaza herpesul. Hidrocortizonul este un corticosteroid cu potenta redusa, care reduce inflamatia asociata cu herpesul.

Chiar daca herpesul evolueaza pana la formarea veziculelor, Zovirax Duo va scurta procesul de vindecare cu aproximativ 12 – 24 de ore, fata de o crema care nu contine aceste doua substante active. 

Ingrediente active: aciclovir si hidrocortizon.

Mod de utilizare: pentru adulti si copii cu varsta de 12 ani si peste- spalati-va pe maini inainte si dupa aplicarea cremei, pentru a evita agravarea herpesului sau transmiterea infectiei la o alta persoana. Aplicati crema de cinci ori pe zi, timp de 5 zile (adica la interval de aproximativ 3 – 4 ore, in timpul zilei). Se recomanda inceperea tratamentului cat mai repede posibil, preferabil de la aparitia primelor semne sau simptome ale bolii (de exemplu furnicaturi, roseata sau mancarime).

Precautii:

  • Nu utilizati daca sunteti alergic la aciclovir, valaciclovir, hidrocortizon sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
  • Nu utilizati pentru alte infectii ale pielii decat herpes.
  • Nu utilizati daca sistemul dumneavoastra imunitar nu functioneaza in parametrii normali (de exemplu daca vi s-a efectuat transplant de maduva osoasa sau daca aveti infectie cu virusul HIV) sau daca ati fost diagnosticat cu un sistem imunitar slabit.
  • Nu utilizati cu niciun fel de pansamente de tip plasture sau plasturi antiherpetici.
  • A nu se utiliza pe o perioada mai mare de 5 zile.
  • Nu administrati acest medicament la copii cu varsta sub 12 ani, deoarece nu se cunoaste daca este eficient pentru ei sau daca poate fi utilizat in siguranta la acestia.
  • Daca apar ulceratii, nu atingeti zona afectata mai mult decat este necesar, pentru a nu raspandi infectia la alte regiuni ale corpului sau la nivelul ochilor.

Forma de prezentare: tub cu 2g crema.

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 25.06.2021