Suplimente alimentare

XanterNet Gel oftalmic 0.4ml, 10 monodoze, SIFI

Brand: SIFI
Campanie nationala talon razuibil Dr. Max
40,49 Lei

Pret / FL: 4,05 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: XanterNet Gel oftalmic 0.4ml, 10 monodoze, SIFI

7474246

XanterNet este indicat pentru tratamentul leziunilor si abraziunilor suprafetei oculare produse dupa evenimente traumatice sau secundare interventiilor chirurgicale.

Proprietati:

 • Utilizarea XanterNet este specifica pentru pacientii care, conform sfatului medicului, prezinta risc de infectie bacteriana.
 • XanterNet contine doi polimeri naturali: hialuronat de sodiu si guma xantan.
 • Dupa instalarea in sacul conjunctival, XanterNet, in amestec cu lacrimile, formeaza o pelicula vascoasa si transparenta care, reducand frictiunea datorata miscarilor oculare si clipitului, protejeaza suprafata oculara in timpul procesului de vindecare a leziunilor si abraziunilor.
 • XanterNet mai contine si netlimicina, un antibiotic aminoglicozidic cu spectru larg, folositor pentru reducerea riscului de infectii bacteriene.
 • Produsul nu contine conservanti.

Ingrediente: Hialuronat de sodiu, guma xantan si Netilmicina 0,3%

Mod de utilizare: Este indicat a se instala 1 picatura de XanterNet in sacul conjunctival de 4 ori pe zi sau conform prescriptiei medicale. Spalati / igienizati mainile inainte de utilizare. Inainte de utilizare asigurati-va ca flaconul monodoza este intact. Desfaceti flaconul monodoza din banda termosudata. Tineti flaconul monodoza de partea inferioara si agitati flaconul cu partea superioara in jos. Deschideti-l rotind partea superioara si trageti. Instalati XanterNet evitand atingerea ochiului sau oricarei suprafete cu varful flaconului.

Avertizari:

 • Utilizarea concomitenta a lentilelor de contact terapeutice dupa operatia de keratectomie fotorefractiva (PRK) s-a dovedit a fi compatibila cu utilizarea produsului.
  Utilizarea altor tipuri de lentile de contact este indicata doar dupa 60 de minute de la aplicarea XanterNet
 • Sarcina si alaptarea: Testele preclinice demonstreaza absenta toxicitatii fetale in urma administrarii netilmicinei, datorita absorbtiei sistemice scazute. Cu toate acestea, in timpul sarcinii, produsul ar trebui administrat doar in caz de nevoie reala si sub control medical strict. Deoarece aminoglicozidele sunt excretate in laptele matern, acestea nu trebuie administrate pe perioada alaptarii.
 • Precautii de pastrare si atentionari: Evitati atingerea ochiului sau a oricarei suprafete cu varful monodozei deschise. Nu utilizati produsul dupa data expirarii. Nu utilizati produsul daca flaconul este deschis sau deteriorat. Intrucat XanterNet nu contine conservanti, continutul fiecarui flacon monodoza trebuie folosit imediat dupa deschidere. Solutia neutilizata imediat dupa deschidere nu trebuie refolosita deoarece poate fi contaminata. Flaconul monodoza trebuie folosit in termen de 12 saptamani de la deschiderea plicului de aluminiu. Nu utilizati produsul daca acesta nu este transparent. A se pastra la temperaturi sub 30 °C.
 • Administrarea XanterNet la copii sau la persoane cu o indemanare redusa trebuie supravegheata de un adult responsabil.
 • Nu aruncati produsul in mediul inconjurator dupa utilizare.
 • Efecte nedorite: O senzatie usoara si trecatoare de arsura poate aparea ocazional.
 • Doar pentru uz ocular topic
 • A nu se pastra la indemana copiilor.
 • Produsul trebuie utilizat conform sfatului medicului.

Forma de prezentare: 10 flacoane monodoza a 0,4 ml

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.