Vitamina E, 30 capsule, Biofarm

Medicamente fara reteta

Brand: BIOFARM
In stoc
15,74 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

1053596

Vitamina E se prezinta sub forma de capsule moi, ovale, de culoare rosie care contin o solutie uleioasa de culoare galben deschis. Vitamina E se utilizeaza in prevenirea si tratamentul deficitului de vitamina E asociat aportului alimentar inadecvat si afectiunilor care necesita un aport suplimentar de vitamina E.

Compozitie:

- O capsula moale contine acetat de α-tocoferil 100mg si excipienti.

- Continutul capsulei: butilhidroxianisol, ulei de floarea soarelui rafinat.

- Invelisul capsulei: gelatina, glicerol, tartrazina (E 102), apa purificata.

Mod de administare:

- Adulti: Doza uzuala recomandata este de 100-300 mg acetat de α-tocoferil pe zi, administrata oral. La nevoie doza poate fi crescuta la 400 –500 mg pe zi. Doza trebuie individualizata, in functie de particularitatile fiecarui caz.

- In cazul carentei de vitamina E asociata cu abetalipoproteinemie, doza zilnica recomandata este de 50-100 mg acetat de α-tocoferil/kg.

- In cazul carentei de vitamina E asociata cu fibroza chistica, doza zilnica recomandata este de 100-200 mg acetat de α-tocoferil. Necesarul de vitamina E creste odata cu cresterea cantitatii de acizi grasi polinesaturati din dieta.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la acetat de α-tocoferil sau la oricare dintre excipienti.

Avertizari:

- Hipoprotrombinemia datorata deficitului de vitamina K spontan sau consecutiv tratamentului cu derivati de indandiona sau cumarina poate fi agravata de administrarea unor doze mari de vitamina E (> 400 U pe zi).

- La pacientii predispusi la tromboza [(inclusiv pacientii carora li se administreaza estrogeni (de exemplu femei care primesc tratament cu contraceptive orale)] a fost raportata cresterea riscului aparitiei acesteia, in cazul administrarii vitaminei E.

- Aceasta forma farmaceutica nu este destinata copiilor. Pentru aceasta categorie de pacienti trebuie utilizate forme farmaceutice si concentratii adecvate varstei.

- Sarcina si alaptare: Vitamina E Forte nu este adecvata administrarii in timpul sarcinii sau alaptarii.

- Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: Vitamina E nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Forma de prezentare: Cutie cu 30 comprimate

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 06.04.2021