Suplimente alimentare

Tavipec, 30 capsule, Montavit

19,49 Lei

Pret / CPS: 0,65 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Tavipec, 30 capsule, Montavit

5337484

Substanta activa: Ulei volatil de Lavandula latifolia. Tavipec este un medicament cu actiune secretolitica, expectoranta. Adjuvant in tratamentul rinitelor, rinosinuzitelor acute sau cronice si a bronsitelor acute sau cronice.

Indicatii:
Tavipec este un produs ce apartine grupei farmacoterapeutice medicamente pe baza de plante pentru aparatul respirator.
Tavipec contine 150 mg aetheroleum spicae (ulei volatil de Lavandula latifolia) si este conditionat in capsule moi gastrorezistente. Principalii constituenti ai aetheroleum spicae sunt 1.8 Cineol, linalool si camphor. Cineol-ul (eucalyptol) are urmatoarele efecte descrise in literatura de specialitate: secretoliza, bronhospasmoliza, antiseptic, antiinflamator, similar surfactantului. Uleiurile eterice, de exemplu Tavipec, care contin cineol au efect secretolitic (scad vascozitatea secretiilor prin stimularea functiei glandelor seroase ale mucoasei tractului respirator) si pot imbunatati clearance-ul mucociliar (prin armonizarea secretiei si cresterea frecventei batailor ciliare) si simptomele clinice. Tavipec poate fi indicat ca secretolitic, adjuvant in tratamentul rinitelor, rinosinuzitelor acute sau cronice.

Mod de administrare:
Utilizati intotdeauna Tavipec exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Adulti si adolescenti peste 12 ani: Doza recomandata este de 1 sau 2 capsule de trei ori pe zi. Se administreaza pe cale orala, nemestecate, cu aproximativ jumatate de ora inaintea meselor. Nu exista studii adecvate privind administrarea la copii.
Daca utilizati mai mult decat trebuie din Tavipec: Daca apar reactii adverse adresati-va unui serviciu medical specializat. Daca uitati sa utilizati Tavipec: Nu dublati dozele pentru a recupera doza omisa. Continuati cu doza obisnuita dupa orarul normal. Daca incetati sa utilizati Tavipec: Nu reprezinta un pericol direct, dar se recomanda sa va adresati mai intai medicului. Pentru informatii suplimentare privind modul de administrare si pentru stabilirea duratei tratamentului se recomanda ca pacientul sa se adreseze medicului.

Reactii adverse:
Ca toate medicamentele, Tavipec poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Pot apare reactii alergice. Ocazional eructatia si greata de intensitate scazuta. Respiratia poate avea un usor miros de ulei eteric, perceput ca fiind placut, reactii alergice.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la Lavandula latifolia. Copii sub 6 ani.

Precautii: In cazul respectarii dozelor recomandate, nu sunt necesare masuri de precautie. Se recomanda sa va adresati medicului in cazul in care sunteti insarcinata sau alaptati.

Interactiuni:
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Nu sunt cunoscute interactiuni cu alte medicamente.
Utilizarea Tavipec cu alimente si bauturi: Se recomanda administrarea cu o jumatate de ora inainte de mese. Trebuie evitata utilizarea Tavipec concomitent cu consumul de bauturi alcoolice.
Sarcina si alaptarea: Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Nu exista studii controlate la gravide. Uleiul volatil de Lavandula latifolia contine cetone care in functie de doza pot fi neurotoxice (in doze mari pot provoca convulsii) si emenagoge. Nu este cunoscut daca uleiul volatil de Lavandula latifolia trece la fat sau in laptele matern. De aceea Tavipec se poate administra la gravide sau la femei care alapteaza doar daca este absolut necesar, sub supraveghere medicala, dupa aprecierea raportului beneficiu matern/risc fetal.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Deoarece uleiul volatil de Lavandula latifolia prezinta proprietati sedative, se recomanda prudenta in cazul conducerii de vehicule sau de folosire a utilajelor.

A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Nu utilizati Tavipec dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Forma de prezentare: Cutie 30 capsule

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 23.12.2020