Medicamente cu reteta

Stresam 50mg, 24 capsule, Biocodex

Produs disponibil doar in farmacie in baza retetei medicale

Descriere si prospect: Stresam 50mg, 24 capsule, Biocodex

7476294

1. Ce este STRESAM si pentru ce se utilizeaza

Acest medicament este un anxiolitic si se administreaza in tratamentul manifestarilor psihosomatice ale anxietatii.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati STRESAM

Nu luati STRESAM
- daca sunteti alergic la clorhidratul de etifoxina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);
- daca suferiti de insuficienta hepatica si/sau renala severa;
- daca suferiti de miastenie;
- daca va aflati in stare de soc.

Atentionari si precautii

Inainte sa luati STRESAM, adresati-va medicului dumneavoastra.
Nu trebuie sa consumati bauturi alcoolice in timpul tratamentului cu STRESAM. Intrerupeti tratamentul si adresati-va medicului dumneavoastra daca manifestati reactii alergice sau reactii adverse cu manifestare cutanata sau daca suferiti de afectiuni hepatice grave.

STRESAM impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.

STRESAM impreuna cu alimente si bauturi
Nu consumati bauturi alcoolice simultan cu administrarea STRESAM.

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Nu luati STRESAM daca sunteti gravida.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Conducatorii de vehicule precum si cei care folosesc utilaje trebuie informati asupra riscului de aparitie a senzatiei de somnolenta si a scaderii atentiei dupa administrarea STRESAM.

STRESAM contine lactoza. Pacientii cu afectiuni ereditare rare de intoleranta la galactoza, deficit de lactaza (Lapp) sau sindrom de malabsorbtie la glucoza-galactoza nu trebuie sa utilizeze acest medicament.

3. Cum sa luati STRESAM

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza uzuala este de 3-4 capsule pe zi administrate in doua sau trei prize. Durata tratamentului este de la cateva zile la cateva saptamani.

Capsulele se inghit cu putina apa.

Daca luati mai mult STRESAM decat trebuie adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

Daca uitati sa luati STRESAM
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactiile adverse sunt clasificate dupa urmatoarele frecvente:

In cadrul fiecarei grupe de frecventa, reactiile adverse sunt prezentate in ordinea descrescatoare a gravitatii.

Reactii adverse rare (afecteaza mai putin de 1 din 1000 utilizatori): usoara somnolenta, care apare la debutul tratamentului si dispare spontan in timp; eruptie trecatoare pe piele insotita sau nu de inrosirea pielii, umflarea fetei.

Reactii adverse foarte rare (afecteaza mai putin de 1 din 10000 utilizatori): urticarie, edem Quincke.

Reactii adverse cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile): soc anafilactic, sindrom DRESS (Drug Rash with Eosinophilia and Systemic Symptoms - Eruptie cutanata medicamentoasa cu eozinofilie si simptome sistemice), sindrom Stevens-Johnson, vasculita leucocitoclastica; hepatita, sindrom de citoliza hepatica; metroragie la femei aflate in tratament cu contraceptive orale; colita limfocitara.

Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza STRESAM

Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor. Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare. \Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine STRESAM

- Substanta activa este clorhidratul de etifoxina. O capsula contine clorhidrat de etifoxina 50 mg.
- Celelalte componente sunt: continutul capsulei- lactoza monohidrat, talc, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; capsula: corp- dioxid de titan (E 171); capac- indigotina (E 132), dioxid de titan (E 171).

Cum arata STRESAM si continutul ambalajului

STRESAM se prezinta sub forma de capsule gelatinoase tari nr. 2, cu capac de culoare albastru opac si corp de culoare alb opac si care contin o pulbere de culoare alba.

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere din AL/PVC a cate 12 capsule. Cutie cu 5 blistere din Al/PVC a cate 12 capsule.

Este posibil ca pe piata sa nu existe toate marimile de ambalaj.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
BIOCODEX
7, avenue Gallieni 94250 Gentilly Franta

Fabricantul
BIOCODEX
1 avenue Blaise Pascal, 60000 Beauvais, Franta
Acest prospect a fost revizuit in august 2017.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 21.03.2023

Categorii de produse