Medicamente fara reteta

Nicorette® Freshmint 1mg/spray, 13.2ml, Johnson&Johnson

Campanie nationala talon razuibil Dr. Max
80,99 Lei

Pret / ML: 80,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Nicorette® Freshmint 1mg/spray, 13.2ml, Johnson&Johnson

7508570

Nicorette® Freshmint spray se foloseste pentru a va ajuta sa va lasati de fumat atunci cand doriti acest lucru. Acesta este un tip de tratament numit Terapie de Substitutie Nicotinica (TSN). Actioneaza asupra nevoii de a fuma in 60 de secunde. Pentru a imbunatati sansele de a va ajuta sa va lasati de fumat, ar trebui de asemenea sa solicitati consiliere si sprijin, daca acest lucru este posibil.

Nicorette® Freshmint amelioreaza simptomele de sevraj nicotinic inclusiv nevoia de a fuma, simptome care apar atunci cand va lasati de fumat. Cand veti inceta brusc sa mai oferiti corpului nicotina din tutun, va veti confrunta cu tipuri diferite de sentimente neplacute numite simptome de sevraj. Prin utilizarea Nicorette® Freshmint puteti preveni sau reduce aceste sentimente neplacute si nevoia de fumat. Acest lucru se datoreaza faptului ca va furnizeza in continuare o cantitate mica de nicotina corpului dumneavoastra pentru o perioada scurta de timp. Nicorette Freshmint este mai putin daunator decat fumatul deoarece nu contine gudron, monoxid de carbon sau alte toxine din fumul de tigara. 

Graficul de mai jos prezinta in etape tratamentul recomandat pentru Nicorette® spray:

Etapa I: Saptamanile 1-6

Folositi 1 sau 2 pulverizari in momentul in care ati fi fumat in mod normal o tigara sau daca apare nevoia de a fuma. Daca sunt necesare 2 pulverizari, dozele ulterioare pot fi administrate sub forma a 2 pulverizari consecutive. Nu utilizati mai mult de 2 pulverizari o data sau 4 pulverizari pe ora pentru 16 ore. Doza maxima este de 64 de pulverizari pentru 16 ore in orice perioada de 24 ore.

Etapa II: Saptamanile 7-9

Incepeti sa reduceti numarul de pulverizari zilnice. Pana la sfarsitul saptamanii a 9-a trebuie sa folositi JUMATATE din media numarului de pulverizari zilnice folosite in Etapa I.

Etapa III: Saptamanile 10-12

Continuati sa reduceti numarul de pulverizari zilnice asfel incat sa nu utilizati mai mult de 4 pulverizari pe zi in timpul saptamanii 12. Atunci cand ati ajuns la 2-4 pulverizari pe zi, trebuie sa opriti utilizarea Nicorette® spray.

Compozitie: Substanta activa este nicotina. O doza pulverizata furnizeaza nicotina 1 mg. Celelalte componente sunt: propilenglicol (E1520), etanol anhidru, trometamol, poloxamer 407, glicerina (E422), hidrogenocarbonat de sodiu, levomentol, aroma de menta, aroma Cooler, sucraloza, acesulfam de potasiu, butilat de hidroxitoluen (E321), acid clorhidric 10% (pentru reglarea pH-ului) si apa purificata. 

Freshmint

Disponibil in aroma freshmint.

Mod de utilizare:

  1. Apasati butonul negru pana cand il puteti impinge usor inauntru.
  2. In timp ce apasati butonul, glisati in sus si continuati pana cand partea de sus a pulverizatorului se blocheaza.
  3. Inainte de a folosi prima data, amorsati pompa apasand cu fermitate partea de sus pana cand apare o pulverizare fina. Daca nu folositi sprayul cateva zile, este posibil sa trebuiasca sa repetati aceasta etapa.
  4. Apasati cu fermitate partea de sus a pulverizatorului pentru a pulveriza in gura, evitand buzele. Pentru a obtine rezultate optime, asteptati cateva secunde inainte sa inghititi. Nu inhalati sprayul nu ar trebui sa pulverizati in gat.
  5. Pentru a inchide pulverizatorului, glisati butonul in jos pana cand poate fi impins cu usurinta in interior. Apoi, in timp ce impingeti, glisati in jos pentru a bloca.
  6. Daca nevoia de a fuma nu dispare dupa o pulverizare, folositi o a doua pulverizare.

Recomandari: Nicorette® Freshmint trebuie sa fie, de preferinta, utilizat in asociere cu un program de sprijin comportamental. Subiectii trebuie sa renunte complet la fumat in timpul tratamentului cu Nicorette® Freshmint.

Precautii:

Nu este indicat pentru copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.

Nu este indicat pentru ersoanele care nu au fumat niciodata.

Utilizarea acestui medicament de catre fumatoarea gravida trebuie initiata numai la recomandarea unui profesionist din domeniul sanatatii.

Femeile trebuie sa administreze medicamentul imediat dupa ce au alaptat si trebuie sa lase sa treaca o perioada de timp cat mai mare (se recomanda 2 ore) intre administrarea spray-ului si urmatoarea alaptare.

Aceste medicamente contin nicotina si se pot elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresati-va medicului sau farmacistului.

Trebuie sa se efectueze o evaluare a raportului risc-beneficiu de catre un profesionist in domeniul sanatatii in cazul pacientilor cu urmatoarele afectiuni: Boli cardiovasculare, diabet zaharat, reactii alergice, insuficienta renala si hepatica, feocromocitom si hipertiroidie necontrolata, boli gastro-intestinale.

Forma de prezentare: 13.2ml.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 05.01.2023