Medicamente fara reteta

Solutie orala Loperamid 1mg/5ml, 50ml, Laropharm

8,51 Lei

Pret / ML: 8,51 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Solutie orala Loperamid 1mg/5ml, 50ml, Laropharm

7517567

Loperamida Laropharm 1 mg/5 ml solutie orala contine clorhidrat de loperamida ce apartine unui grup de medicamente care, in diaree, reduc hiperactivitatea motilitatii intestinale si ajuta organismul sa absoarba mai multa apa si electroliti din intestin.

Compozitie:

Substanta activa este clorhidratul de loperamida. 5 ml de solutie contin 1 mg clorhidrat de loperamida. Celelalte componente sunt glicerol, acid citric monohidrat, citrat de sodiu dihidrat, zaharina sodica, aroma de portocale, apa purificata.

Mod de consum:

Pentru administrare orala: o lingurita dozatoare = 5 ml solutie orala = 1 mg clorhidrat de loperamida.

Diareea acuta:

Adulti

- O doza initiala de 4 mg Loperamid Laropharm 1 mg/5 ml solutie orala (4 lingurite dozatoare de 5 ml), urmata de doze repetate de 2 mg (2 lingurite dozatoare de 5 ml), dupa fiecare scaun diareic.

- Nu depasiti doza zilnica totala de 8 mg, decat daca v-a fost indicat astfel de catre medicul dumneavoastra.

- Doze mai mari de 8 mg (8 lingurite dozatoare de 5 ml), pana la maxim 16 mg (16 lingurite dozatoare de 5 ml) se pot administra numai cu recomandarea medicului.

Copii cu varsta de 9 ani si peste

- O doza de 2 mg Loperamid Laropharm 1 mg/5 ml solutie orala (2 lingurite dozatoare de 5 ml), de 4 ori pe zi, pana la remiterea scaunelor diareice.

Copii cu varsta intre 4-8 ani

- O doza de 1 mg Loperamid Laropharm 1 mg/5 ml solutie orala (1 lingurita dozatoare de 5 ml), de 3 - 4 ori pe zi, pana la remiterea scaunelor diareice.

- Daca diareea se agraveaza sau daca ati utilizat timp de 2 zile Loperamid Laropharm 1 mg/5 ml solutie orala fara ca simptomele sa se amelioreze, adresati-va medicului dumneavoastra. Este necesar ca medicul sa va consulte pentru a stabili cauza diareei si tratamentul cel mai adecvat pentru dumneavoastra.

Diareea cronica:

Adulti

- Medicul dumneavoastra va va recomanda doza care vi se potriveste cel mai bine. Aceasta va depinde de gravitatea afectiunii dumneavoastra;

- In general, se recomanda doze cuprinse intre 4-8 mg Loperamid Laropharm 1 mg/5 ml solutie orala (4-8 lingurite dozatoare de 5 ml), administrata in 1-3 prize pe parcursul zilei, fara a depasi doza zilnica de 16 mg Loperamid Laropharm 1 mg/5 ml solutie orala (16 lingurite dozatoare de 5 ml).

Copii

- Loperamid Laropharm 1 mg/5 ml solutie orala nu se recomanda a se administra la copii cu diaree cronica

Precautii:

Inainte sa utilizati Loperamid Laropharm 1 mg/5 ml solutie orala, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca:

- Suferiti de dizenterie acuta ale carei simptome includ scaune cu sange si febra crescuta;

- Suferiti de afectiuni ale ficatului

Avertizari:

Sarcina, alaptare, fertilitate

- Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

- Nu se recomanda utilizarea acestui medicament in timpul alaptarii deoarece loperamida poate trece in cantitati mici in laptele matern. Adresati-va medicului dumneavoastra pentru indicatii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

- Acest medicament poate determina uneori reactii adverse, cum ar fi somnolenta usoara si tranzitorie sau vertij, putand influenta capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Forma de prezentare: flacon cu 50ml

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 21.02.2021