Suplimente alimentare

Solutie oftalmica Xanterdes, 20 fiole x 0.3 ml, SIFI

Brand: SIFI
51,49 Lei

Pret / BUC: 51,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Solutie oftalmica Xanterdes, 20 fiole x 0.3 ml, SIFI

652382052

XANTERDES este indicat pentru a ameliora disconfortul si iritarea ochilor, cauzate de conditii de mediu precum praf, caldura, fum, vant, aer conditionat, alergeni. In plus, XANTERDES contine o concentratie foarte scazuta de corticosteroid, desonid fosfat de sodiu, care contribuie la actiunea dispozitivului medical impotriva iritatiilor minore ale suprafetei ochiului.

Ingrediente: Solutie oftalmica sterila, transparenta, fara conservanti, continand guma xantan 0,2% si desonid fosfonat de sodiu 0,025%.

Mod de utilizare: Se recomanda sa instilati 1 picatura de XANTERDES in fornixul conjunctival, de trei ori pe zi, cu exceptia cazului in care medicul indica altfel. Produsul trebuie utilizat cu recomandare medicala.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la componentele produsului; hipertensiune oculara si glaucom, infectii oculare (cum ar fi Herpes Simplex, infectia virala a corneei, conjunctivita bacteriana, virala sau fungica, tuberculoza si micoza oculara, blefarita purulenta si herpetica, orjelet); leziuni sau abraziuni ale corneei; boli legate de subtierea corneei.

Avertizari:

 • Produsul contine concentratii scazute de corticosteroizi, prin urmare nu trebuie sa fie utilizat in mod cronic, decat daca este indicat de medic.
 • Foarte rar au fost raportate cazuri de calcifiere a corneei in asociere cu utilizarea picaturilor de ochi care contin fosfat la unii pacienti cu corneea deteriorata semnificativ.
 • Utilizarea corticosteroizilor, mai ales daca este prelungita, poate determina cresterea presiunii intraoculare. Prin urmare, se recomanda monitorizarea presiunii intraoculare in cazul utilizarii corticosteroizilor pe perioade care depasesc doua saptamani. Deoarece corticosteroizii favorizeaza si aparitia cataractei, se recomanda sa nu ii utilizati pe perioade indelungate.
 • XANTERDES se poate utiliza si de catre persoanele care poarta lentile de contact, insa acestea trebuie sa indeparteze lentilele inainte de administrarea produsului si sa astepte 10 minute inainte de a le reintroduce.

Sarcina, alaptarea: La copii si in timpul sarcinii produsul trebuie administrat doar in cazuri de nevoie reala si numai sub supraveghere medicala.

Reactii adverse: Utilizarea produsului poate provoca ocazional arsuri usoare dupa instilare.

Interactiuni cu alte medicamente sau dispozitive medicale de uz ocular: Nu se cunosc interactiuni ale produsului cu administrarea altor medicamente oftalmice. Se recomanda insa sa nu se administreze alte medicamente sau dispozitive medicale de uz ocular in decurs de 10 minute de la instilarea solutiei XANTERDES.

Precautii pentru utilizare si pastrare:

 • Nu utilizati solutia XANTERDES daca recipientul monodoza este deschis sau deteriorat.
 • Evitati atingerea varfului recipientului deschis de ochi sau de orice suprafata, precum si contactul direct al acestuia cu ochiul.
 • Fiecare recipient monodoza trebuie utilizat imediat dupa deschidere.
 • Nu reutilizati produsul ramas, deoarece XANTERDES nu contine conservanti si produsul ramas se poate contamina.
 • Dupa deschiderea fiecarui plic de aluminiu, recipientele monodoza ramase trebuie pastrate in plic pentru a proteja produsul impotriva luminii. Dupa deschiderea plicurilor de aluminiu, recipientele monodoza trebuie utilizate in termen de 28 de zile.
 • A nu se pastra la temperaturi peste 25 °C.
 • Nu utilizati XANTERDES dupa data de expirare.
 • Nu aruncati produsul in mediul inconjurator dupa utilizare.
 • Solutia XANTERDES poate fi administrata copiilor sau persoanelor cu capacitati limitate, sub supravegherea unui adult responsabil.
 • EXCLUSIV PENTRU UZ OFTALMIC.
 • A NU SE LASA LA VEDEREA SAU INDEMANA COPIILOR
 • Produsul trebuie utilizat cu recomandare medicala.

Forma de prezentare: 20 fiole x 0,3 ml

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.