SeptaNazal spray nazal 1mg/50mg/ml, 10 ml, KRKA

Medicamente fara reteta

Brand: KRKA
10,39 Lei
Stoc epuizat

Alternativa economa

Dr.Max Vitamina C 100mg, 30 comprimate masticabile

Dr.Max Vitamina C 100mg este un supliment alimentar care contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar si nervos, reduce oboseala si ajuta la formarea normala a colagenului pentru functionarea nomala a ligamentelor, a sistemului osos, a pielii, gingiilor si dintilor.

Suplimente alimentare

Dr.Max Vitamina C 100mg, 30 comprimate masticabile
7,99 Lei

Despre produs

7508747

Compozitie:
Substante active: clorhidrat de xilometazolina si dexpantenol.

Fiecare ml de spray nazal,solutie clorhidrat de xilometazolina 1 mg si dexpantenol 50mg.
Un puf de 0.1ml spray nazal,contine clorhidrat de xilometazolina 0.1mg si dexpantenol 5mg.
Celelalte componente(excipienti) sunt: dihidrogenofosfat de potasiu,fosfat disodic dodecahidratat si apa purificata.

Clorhidratul de xilometazolina contracta rapid vasele de sange din mucoasa nazala si reduce congestia acesteia,precum si secretia de mucus.In acest fel,dispare senzatia de blocaj al nasului.
Dexpantenolul este un derivat al acidului pantotenic,o vitamina car epermite vindecarea ranilor si protejeaza mucoasa nasului.

Indicatii:
- pentru decongestionarea mucoasei din inflamatiile nazale(rinite)si pentru vindecarea leziunilor mucoasei;
- pentru ameliorarea inflamatiei non-alergice a mucoasei nazale(din rinita vasomotorie);
- pentru tratamentul respiratiei nazale afectate dupa chirurgia nazala.

Poate fi utilizat la adulti si copiii si adolescentii cu varsta peste 6 ani.

Precautii:

Nu luati Septanazal daca:
- sunteti alergic la clorhidrat de xilometazolina,dexpantenol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;
- aveti o inflamatie uscata, cu formare de cruste, a mucoasei nazale (rhinitis sicca);
- vi s-a indepartat chirurgical glanda hipofiza sau vi s-au efectuat alte interventii chirurgicale la care a fost expus meningele (membrana care acopera creierul).

Acest medicament nu trebuie utilizat la copiii cu varsta sub 6 ani.

Copii si adolescenti:
Nu utilizati doze mai mari decat cele recomandate de catre medic.Va rugam intrebati medicul despre durata tratamentului si frecventa utilizarii medicamentului la copii.
Septanazal este recomandat numai copiilor si adolescentilor cu varsta de peste 6 ani.Pentru copii cu varsta sub 6 ani,este disponibil Septanazal pentru copii.

Sarcina si alaptarea:
Daca sunteti gravida sau alaptati,credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida,adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Acest medicament nu trebuie utilizat in timpul sarcinii deoarece nu exista date privind siguranta la gravide. Acest medicament nu trebuie utilizat in timpul alaptarii,deoarece nu se cunoaste saca clorhidratul de xilometazolina trece in laptele matern.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:
Daca este utilizat conform recomandarilor,nu se asteapta ca acest medicament sa va afecteze capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Mod de adminstrare:
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau cum v-a spus medicul sau farmacistului. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata pentru adulti este de un puf in fiacare nara,pana la de 3 ori pe zi,dupa necesitati. Dozele depind de sensibilitatea individuala si rezultatul clinic.
Nu utilizati acest medicament mai mult de 7 zile.Puteti relua tratamentul dupa o pauza de cateva zile.
Doza recomandata pentru copiii si adolescentii cu varsta peste 6 ani este de un puf in fiecare nara de pana la 3 ori pe zi,dupa necesitati. Va rugam intrebati intotdeauna medicul despre durata tratamentului la copii.

Forma de prezentare:
10 ml

Data ultimei actualizari 31.03.2021