Sab Simplex, 20 comprimate masticabile, Pfizer

Medicamente fara reteta

Brand: PFIZER

Produsul este indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat și nu exista în stocul furnizorului.

Despre produs

1053413

Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa luati Sab Simplex cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi. Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele vi se inrautatesc sau daca nu se imbunatatesc. Daca vreuna dintre reactiile adverse devin grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

1. Ce este Sab Simplex si pentru ce se utilizeaza.
2. inainte sa luati Sab Simplex.
3. Cum sa luati Sab Simplex.
4. Reactii adverse posibile.
5. Cum se pastreaza Sab Simplex.

1. Ce este Sab Simplex si pentru ce se utilizeaza - Sab Simplex este un medicament antiflatulenta (pentru tratarea acumularilor de gaze intestinale). Sab simplex actioneaza prin spargerea peliculei de la suprafata bulelor cu gaz acumulate in stomac sau in intestin sub forma de spuma, eliberand astfel gazul care apoi se elimina usor din intestin. De aceea, Sab Simplex poate fi folosit pentru ameliorarea tulburarilor provocate de formarea excesiva de gaz in stomac si intestin, pentru pregatirea in vederea examinarii medicale a abdomenului prin radiografie, radioscopie, ecografie sau gastroduodenoscopie, pentru a trata formarea excesiva de gaz dupa interventiile chirurgicale, sau ca tratament adjuvant in cazul intoxicatiilor cu detergenti.

2. Inainte sa luati Sab Simplex -  Nu luati Sab Simplex - daca sunteti alergic (hipersensibil) la simeticona sau la oricare dintre celelalte componente ale Sab Simplex.

Utilizarea altor medicamente - Suspensia orala de sab simplex poate fi folosita in timpul tratamentului cu alte medicamente. Cu toate acestea, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Utilizarea Sab Simplex cu alimente si bauturi - Suspensia orala de sab simplex poate fi luat in timpul meselor sau intre mese si poate fi luat impreuna cu alte lichide, cum este, de exemplu, laptele.

Sarcina si alaptarea - Sab Simplex poate fi utilizat in timpul sarcinii sau alaptarii. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor. Sab simplex nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Informatii importante privind unele componente ale sab simplex. Suspensia orala de sab simplex nu contine carbohidrati si, de aceea, poate fi utilizat si de persoanele diabetice.

3. Cum sa luati Sab Simplex - Luati intotdeauna Sab Simplex exact asa cum este prezentat in acest prospect. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Daca aveti impresia ca efectul sab simplex este prea intens sau prea slab, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Tulburari gastro-intestinale determinate de acumularea de gaze intestinale.

Sugari si copii hraniti cu biberonul: 15 picaturi (0,6 ml) adaugate la fiecare biberon cu hrana. Sab simplex se amesteca usor cu alte lichide, de exemplu cu lapte.

Copii mici: 15 picaturi (0,6 ml) in timpul sau dupa masa. La nevoie, pot fi administrate inca 15 picaturi inainte de culcare.

Scolari si adulti: scolari: 20-30 picaturi (0,8-1,2 ml). Adulti: 30-45 picaturi (1,2-1,8 ml).

Aceste doze se pot administra la fiecare 4-6 ore; daca este necesar, doza poate fi crescuta. Se recomanda administrarea suspensiei de sab simplex in timpul meselor sau dupa mese si, daca este necesar, inainte de culcare. Suspensia de Sab Simplex se poate administra la sugari inainte de alaptare folosindu-se o lingurita. Flaconul trebuie agitat bine inainte de folosire. Se intoarce sticluta cu sistemul picurator in jos si se loveste usor fundul acesteia pentru a activa trecerea solutiei prin picurator.

Durata administrarii depinde de evolutia simptomelor. Daca este necesar, suspensia de sab simplex se poate administra pe perioade mai lungi de timp. Cu toate acestea, daca apar tulburari gastro-intestinale noi sau daca cele existente persista, adresati-va medicului. Pregatirea pentru explorari diagnostice la nivelul abdomenului. Administrarea medicamentului in vederea pregatirii unor explorari diagnostice la nivelul abdomenului se face mai usor daca se inlatura picuratorul.

Examinari cu raze X: Pentru pregatirea examinarii radiografice se administreaza 3-6 lingurite (15-30 ml) suspensie de Sab Simplex in seara dinaintea examinarii.

Ecografie: Pentru pregatirea examinarii ecografice se administreaza 3 lingurite (15 ml) suspensie de sab simplex in seara dinaintea examinarii si 3 lingurite (15 ml) cu aproximativ 3 ore inainte de examinare.

Endoscopie: Imediat inainte de inceperea endoscopiei se administreaza 1/2-1 lingurita (2,5-5 ml) suspensie de Sab Simplex. Administrarea suplimentara de medicament pentru eliminarea bulelor de spuma se poate face introducand cativa mililitri de suspensie de Sab Simplex prin lumenul endoscopului.

Intoxicatie cu detergenti - Doza depinde de severitatea simptomatologiei. Doza minima recomandata este de o lingurita (5 ml) suspensie de sab simplex. Daca luati mai mult decat trebuie din sab simplex. Adresati-va imediat medicului sau celui mai apropiat spital. Daca ati uitat sa luati o doza de suspensie orala. Nu va ingrijorati. Luati doza imediat ce va amintiti.

4. Reactii adverse posibile - Pana in prezent, nu s-au raportat reactii adverse cauzate de tratamentul cu suspensia orala de Sab Simplex. Cu toate acestea, daca observati orice reactie adversa, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. Cum se pastreaza Sab Simplex - A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Nu sunt necesare conditii speciale de pastrare. Nu utilizati sab simplex dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Forma de prezentare: cutie cu 30 comprimate masticabile

Avertizare: imaginile sunt doar cu titlu informativ.

Data ultimei actualizari: 22.05.2021