Medicamente fara reteta

Rowatinex, 10 ml, Rowa Wagner

20,49 Lei

Pret / FL: 20,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Rowatinex, 10 ml, Rowa Wagner

1053994

Rowatinex picaturi se foloseste pentru profilaxia si tratamentul litiazei urinare. Adjuvant in tratamentul infectiilor urinare usoare-moderate si nefropatiilor.

Ingrediente: 100g picaturi orale, solutie contin alfa-pinem 24,8 g, beta-pinem 6,2 g, camfen 15 g, cineol 3 g, fencona 4 g, borneol 10 g si anetol 4 g si excipient, ulei de masline. Grupa farmacoterapeutica pentru Rowatinex : alte produse urologice, antispastice urinare.

Mod de utilizare:

  • Adulti - Doza uzuala este de 3-5 picaturi orale, solutie Rowatinex de 4-5 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de mese sau conform recomandarii medicului. La recomandarea medicului, in timpul perioadelor foarte dureroase, indeosebi daca apar dureri colicative, se administreaza o doza de 20-30 picaturi orale, solutie Rowatinex, care la nevoie se paote repeta dupa 15-20 de minute sau se administreaza pana la 40 picaturi orale, in doza unica.
  • Copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani - Doza uzuala este de 1-2 picaturi orale, solutie Rowatinex de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de mese sau conform recomandarii medicului.
  • Reactii adverse pentru Rowatinex - Ocazional, au fost raportate tulburari gastrice usoare si tranzitorii. Rar, au fost semnalate varsaturi. S-au raportat doua cazuri usoare de intoleranta medicamentoasa. Pot sa apara reactii alergice, chiar intarziate.
  • Supradozaj - in caz de supradozaj pot sa apara iritatie gastrica cu greata, varsaturi si diaree. Daca medicamentul a fost inghitit de putin timp, se va efectua lavaj gastric.Pacientul trebuie supravegheat cu atentie si, daca este necesar, se va institui tratament simptomatic. Trebuie monitorizate functia cardiaca, respiratorie, renala si hepatica. Studiile toxicologice la animale au evidentiat faptul ca dozele mari de uleiuri esentiale pot provoca deprimarea sistemului nervos central pana la stare de excitare si convulsii.

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A nu se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Atentionari speciale: La pacienti cu colica renala se recomanda supravegherea medicala a tratamentului. Sarcina si alaptarea. Desi nu s-au raportat efecte teratogene, Rowatinex nu trebuie administrat in primul trimestru de sarcina. Deoarece nu sunt disponibile informatii suficiente, Rowatinex nu trebuie administrat femeilor care alapteaza. Rowatinex nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Contraindicatii: Colica renala severa, anurie, infectii grave ale tractului urinar, litiaza urinara care necesita tratament chirurgical.

Interactiuni: Trebuie avute in vedere precautii la pacientii tratati cu anticoagulante sau alte medicamente metabolizate la nivel hepatic care au un indice terapeutic mic.

Forma de prezentare:  flacon de 10ml

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 12.12.2022