Medicamente fara reteta

Romla crema cu lidocaina si prilocaina 25mg/25mg/g, 30g, Elantis Pharma

36,49 Lei

Pret / TB: 36,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Romla crema cu lidocaina si prilocaina 25mg/25mg/g, 30g, Elantis Pharma

7523355

Crema Romla contine doua substante active numite lidocaina si prilocaina. Aceste substante apartin unui grup de medicamente denumite anestezice locale. ROMLA determina amortirea suprafetei pielii pentru o scurta perioada de timp.

Mod de utilizare: crema se aplica pe piele intr-un strat gros. Urmati instructiunile din prospect sau ale personalului medical. In anumite situatii, personalul medical trebuie sa aplice crema.

Crema este apoi acoperita cu un pansament (folie de plastic). Acesta este scos chiar inainte sa inceapa procedura. Daca dumneavoastra aplicati crema, verificati ca ati primit pansamentele de la medicul dumneavoastra, farmacistul sau asistentul medical.

  • Doza obisnuita pentru adulti si adolescenti cu varsta mai mare de 12 ani este de 2 g (grame).
  • Pentru adulti si adolescenti cu varsta mai mare de 12 ani, aplicati crema cu cel putin 60 de minute inainte de procedura (cu exceptia situatiei in care crema este utilizata la nivelul organelor genitale). Totusi, nu o aplicati cu mai mult de 5 ore inainte. Utilizati pe piele inaintea unor proceduri minore (cum ar fi insertia unui ac sau operatii minore la nivelul pielii)
  • Nou-nascuti si bebelusi cu varsta de 0-2 luni: Pana la 1 g de crema pe o suprafata de piele nu mai mare de 10 cm2 (10 centimetri patrati). Timpul de aplicare: nu mai mult de 1 ora. Se aplica o singura doza in 24 de ore.
  • Bebelusi cu varsta de 3-11 luni: Pana la 2 g de crema pe o suprafata totala de piele nu mai mare de 20 cm2 (20 centimetri patrati). Timpul de aplicare: aproximativ 1 ora, maxim 4 ore.
  • Copii cu varsta de 1-5 ani: Pana la 10 g de crema pe o suprafata totala de piele nu mai mare de 100 cm2 (100 centimetri patrati). Timpul de aplicare: aproximativ 1 ora, maxim 5 ore.
  • Copii cu varsta de 6-11 ani: Pana la 20 g de crema pe o suprafata totala de piele nu mai mare de 200 cm2 (200 centimetri patrati). Timpul de aplicare: aproximativ 1 ora, maxim 5 ore.
  • Copiilor peste 3 luni li se pot aplica maxim 2 doze la distanta de cel putin 12 ore in 24 ore.

Precautii: daca sunteti alergic la lidocaina sau prilocaina, alte anestezice locale similare sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Mod de prezentare: tub de 30g.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 05.05.2021