Romazulan, 100 ml, Biofarm

Medicamente fara reteta

Brand: BIOFARM
13,15 Lei
Produs indisponibil

Despre produs

1053907

Romazulan solutie este un produs care are proprietati antiinflamatorii, slab analgezice, carminative si cicatrizante.

Compozitie: Substanta activa este extract lichid hidroalcoolic din flori de musetel (95,881g) si guaiazulena (0,037g) pentru 100g solutie orala/cutanata, polisorbat 80.

Mod de utilizare:

Uz intern: doza recomandata este de 2,5 ml solutie orala la o ceasca de apa calda (100 ml), de 4 ori pe zi, dupa mese.

Uz extern:

- sub forma de comprese si colutorii (gargarisme) – doza recomandata este de 2,5 ml solutie la 1 litru de apa, de 2 – 4 ori pe zi.

- spalaturi vaginale – doza recomandata este de 5 ml solutie la 1 litru de apa, de 1 – 2 ori pe zi.

- A nu se utiliza solutia nediluata.

- Daca simptomele persista dupa 5 zile de administrare, adresati-va medicului dumneavoastra.

Contraindicatii:

- Nu utilizati Romazulan daca sunteti alergic (hipersensibil) la Chamomillae flos, la plantele din familia Asteracee (de exemplu coada soricelului, crizantema, tufanica, margareta), la saruri cuaternare de amoniu sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

- Administrarea orala va fi evitata in urmatoarele situatii: pacientii care urmeaza un tratament anticoagulant sau antiagregant plachetar, pacientii care prezinta risc crescut pentru sangerari la nivelul tractului gastrointestinal (ulcer gastric sau duodenal, gastrite, varice esofagiene etc.)

Avertizari:

- Pe durata utilizarii Romazulan se va evita consumul de alcool etilic.

- Sarcina si alaptarea: Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Nu sunt disponibile date clinice privind utilizarea la femeile gravide; de aceea Romazulan nu va fi administrat la femeia gravida decat la indicatia medicului, cu prudenta; se recomanda a nu se depasi dozele recomandate, iar durata tratamentului sa fie cat mai scurta in special in cazul administrarii pe cale orala.

- Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: In dozele recomandate, medicamentul nu are nicio influienta asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Forma de prezentare: 100ml

Data ultimei actualizari 27.05.2021