Medicamente fara reteta

Robitussin Expectorant, 100 ml, GSK

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

17,49 Lei

Pret / FL*100ML: 17,49 Lei

Stoc epuizat

Descriere si prospect: Robitussin Expectorant, 100 ml, GSK

2128291

Robitussin Expectorans contine substanta activa guaifenezina. Robitussin Expectorans este un expectorant care ajuta la eliberarea sputei (mucusului) si fluidifica secretiile bronhice pentru a face tusea mai productiva si amelioreaza simptomele congestiei pulmonare la adulti si copii cu varsta peste 2 ani.

Daca dupa 5 zile (3 zile la copii) nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Compozitie: Robitussin Expectorans contine:

 • Benzoat de sodiu. Acest medicament contine 24 mg benzoat de sodiu per fiecare doza de 20 ml care este echivalent cu 1,2 mg/ ml.
 • Benzoatii pot creste riscul de producere a icterului (ingalbenire a pielii si a albului ochilor) la nounascuti (cu varsta pana la 4 saptamani).
 • Maltitol. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.
 • Sodiu. Acest medicament contine 47,8 mg sodiu (componenta principala stabila/sare de masa) in fiecare doza de 20 ml. Aceasta este echivalenta cu 2% din maximul recomandat pentru consumul zilnic al unui adult. Privind dozele recomandate copiilor, acest medicament contine sodiu mai putin de 1 mmol (23 mg) per doza de 5 ml, adica practic „nu contine sodiu”.
 • Sorbitol. Acest medicament contine 4,2 g sorbitol per fiecare doza de 20 ml care este echivalent cu 209,4 mg/ml. Sorbitolul este o sursa de fructoza. Daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti (sau copilul dumneavoastra are) intoleranta la unele tipuri de glucide sau ati fost diagnosticat cu intoleranta ereditara la fructoza, o boala genetica rara in cazul in care fructoza nu poate fi metabolizata, adresativa medicului inainte ca dumneavoastra (sau copilului dumneavoastra) sa vi se administreze sau sa utilizati acest medicament. Sorbitolul poate determina disconfort gastrointestinal si efect laxativ usor.
 • Alcool etilic. Acest medicament contine 434 mg de alcool etilic (etanol) per fiecare doza de 20 ml echivalent cu 22 mg/ml (2,06 % m/v). Cantitatea per 20 ml din acest medicament este echivalenta cu mai putin de 11 ml bere sau 4 ml vin. Cantitatea mica de alcool din acest medicament nu va determina vreun efect semnificativ. Cantitatea de alcool din acest medicament nu determina efecte la adulti si adolescenti, iar efectele la copii nu par a fi semnificative. Poate determina anumite efecte la copiii mici, de exemplu senzatie de somnolenta. Acoolul din acest medicament poate influenta efectele altor medicamente. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati alte medicamente. Daca sunteti gravida sau alaptati, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a utiliza acest medicament. Daca aveti dependenta de alcool, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a utiliza acest medicament. Este daunator acelora care sufera de alcoolism. A se avea in vedere continutul in alcool la femeile insarcinate sau care alapteaza, la copii si la pacientii cu risc crescut cum ar fi pacientii cu disfunctii hepatice sau epilepsie. Informatii pentru diabetici: indulcitorii folositi in acest medicament nu influenteaza diabetul. Acest medicament nu contine zahar si nu favorizeaza aparitia cariilor.

Mod de administrare:

Cum sa luati Robitussin Expectorans

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza recomandata este:

-la adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani: 10-20 ml la fiecare 4 ore
-la copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani: 5-10 ml la fiecare 4 ore
-la copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 6 ani: 2,5-5 ml la fiecare 4 ore.

Adresati-va medicului inainte de a utiliza medicamentul la aceasta grupa de varsta.

Pentru administrare orala.

Robitussin Expectorans nu se administreaza la copii cu varsta sub 2 ani (vezi „Nu luati Robitussin Expectorans”).

Nu depasiti doza recomandata.

Opriti tratamentul cu Robitussin Expectorans si intrebati medicul daca tusea dureaza mai mult de 5 zile (3 zile la copii), recidiveaza sau este insotita de febra, alergii sau dureri persistente de cap. Acestea ar putea fi semne ale unor afectiuni severe.

Daca luati mai mult Robitussin Expectorans decat trebuie

In cazul in care luati mai mult Robutussin Expectorans decat trebuie, intrerupeti administrarea si adresativa imediat medicului.

Daca uitati sa luati Robitussin Expectorans

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Urmatoarele reactii adverse se pot manifesta la administrarea Robitussin

Expectorans: greata, varsaturi, alergie.

Frecventa acestor reactii adverse este necunoscuta (nu poate fi estimata din datele disponibile).

Raportarea reactiilor adverse

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul

Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania

Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta
acestui medicament.

Cum se pastreaza Robitussin Expectorans

Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.

Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Nu utilizati acest medicament dupa 12 luni de la prima deschidere a flaconului.

A se pastra la temperaturi sub 25°C. A se pastra in ambalajul original, pentru a fi protejat de lumina.

Nu utilizati acest medicament daca observati ca sigiliul capacului este deteriorat.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Continutul ambalajului si alte informatii

Ce contine Robitussin Expectorans

Substanta activa este guaifenezina. 5 ml solutie orala contin 100 mg guaifenezina.

glicerol, carmeloza sodica, benzoat de sodiu, maltitol lichid (E965), etanol 96% v/v, acid citric anhidru, caramel, levomentol, aroma naturala de visine, sorbitol lichid (70%) (E420), ciclamat de
sodiu, acesulfam potasic, apa purificata.

Diabetici: indulcitorii folositi in acest produs nu influenteaza diabetul.

Cum arata Robitussin Expectorans si continutul ambalajului

Robitussin Expectorans este un lichid cu miros caracteristic si gust de visine, de culoare roscat-inchis.

Robitussin Expectorans este disponibil in cutie cu un flacon din sticla bruna, inchis cu capac prevazut cu sistem de inchidere securizat pentru copii, continand 100 ml solutie orala, insotit de masura dozatoare din polipropilena pentru masurarea volumelor de 2,5 ml, 5 ml, 7,5 ml si 10 ml.

Contraindicatii: Nu luati Robitussin Expectorans:

 • daca sunteti alergic la guaifenezina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
 • A nu se administra la copii cu varsta sub 2 ani.

Atentionari si precautii:

 • Inainte sa luati Robitussin Expectorans, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca: suferiti de tuse cronica ca urmare a fumatului sau disfunctii ale plamanilor cum ar fi astm sau emfizem.
 • Opriti tratamentul cu Robitussin Expectorans si adresati-va medicului daca tusea dumneavoastra dureaza mai mult de 5 zile (3 zile la copii), recidiveaza sau este insotita de febra, alergii sau dureri persistente de cap. Acestea ar putea fi semne ale unor afectiuni severe.
 • Nu este recomandata asocierea unui antitusiv cu un expectorant (mucolitic sau secretostimulant).
 • Daca tusea nu se amelioreaza prin tratament, nu se va creste doza de medicament, ci se va face o reevaluare clinica.
 • In caz de semne de suprainfectie sau de afectiuni bronhopulmonare cronice, adresati-va medicului.
 • Sportivii trebuie atentionati ca utilizarea acestui medicament poate da o reactie pozitiva la testele antidoping.
 • Nu depasiti doza recomandata.
 • Robitussin Expectorans impreuna cu alte medicamente:
 • Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
 • Robitussin Expectorans impreuna cu alimente, bauturi si alcool
 • Se va evita administrarea de bauturi alcoolice sau de medicamente ce contin alcool in timpul tratamentului cu Robitussin Expectorans.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Persoanele care conduc vehicule sau manevreaza utilaje trebuie sa fie constiente ca acest produs contine
alcool etilic.

Forma de prezentare: flacon de 100ml.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.