Medicamente fara reteta

Protecardin 75 mg, 40 comprimate, Biofarm

Brand: BIOFARM
13,49 Lei

Pret / CPR: 0,34 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Protecardin 75 mg, 40 comprimate, Biofarm

7503482

Protecardin este un medicament OTC destinat adultilor, ce are ca substanta activa acidul acetilsalicilic. Protecardin actioneaza prin prevenirea agregarii ("lipirii") unor celule ale sangelui numite trombocite (sau plachete sangvine) si impiedica astfel formarea de cheaguri de sange (trombi).

Datorita acestui efect, Protecardin este utilizat pentru:

- Prevenirea repetarii infarctului miocardic si a accidentului vascular cerebral (ischemic tranzitor si infarct cerebral).

- Reducerea riscului de infarct miocardic la pacientii cu angina pectorala (cunoscuta sub denumirea de cardiopatie ischemica cronica dureroasa), sau cu factori de risc multipli, cum sunt: hipertensiune arteriala, crestere ale valorii lipidelor din sange (hipercolesterolemie), fumat, diabet zaharat si istoric familial.

- Mentinerea circulatiei sangelui la nivelul vaselor de sange ale inimii dupa anumite interventii chirurgicale (chirurgie vasculara, angioplastie coronariana transluminala percutana, by-pass coronarian).

Compozitie: Acid acetilsalicilic (75mg), celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal, laurilsulfat de sodiu, croscarmeloza sodica, acid stearic, film de acoperire: hipromeloza 15cP (E 464), lactoza monohidrat, dioxid de titan (E 171), macrogol 4000, acid citric monohidrat (E 330), copolimer C al acidului metacrilic, talc, dioxid de titan (E 171), trietilcitrat (E 1505), dioxid de siliciu coloidal anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu (E 500), laurilsulfat de sodiu.

Mod de administrare:

- Utilizati intotdeauna Protecardin exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

- Adulti: pentru tratamentul de lunga durata, doza uzuala este de 1–2 comprimate gastrorezistente Protecardin (75mg), o data pe zi.

- In tratamentul de scurta durata, la recomandarea medicului curant, in sindromul coronarian acut sau accident vascular cerebral ischemic poate fi adecvata administrarea de doze mai mari, de pana la 300 (mg) acid acetilsalicilic. Ulterior, tratamentul va continua cu doza recomandata pentru tratamentul de lunga durata.

- Comprimatele gastrorezistente trebuie inghitite intregi, cu suficient lichid, preferabil dupa masa. Acestea nu trebuie divizate, sfaramate sau mestecate.

- Medicamentul este destinat tratamentului de lunga durata, cu doza minima eficace.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la acidul acetilsalicilic, la alte antiinflamatoare nesteroidiene, la alti salicilati sau la oricare dintre excipienti. Ulcer gastric sau duodenal activ, diateza hemoragica, trombocitopenie, hemofilie. Antecedente de astm bronsic indus de administrarea salicilatilor sau a substantelor cu actiune similara, in special antiinflamatoare nesteroidiene, fenilcetonurie, administrare concomitenta cu metotrexat in doze mai mari de 15mg / saptamana, daca suntenti gravida.

Avertizari:

- Protecardin nu trebuie administrat la copii si adolescenti, datorita riscului de aparitie a sindromului Reye (manifestat prin: varsaturi persistente, deshidratare, afectarea starii de constienta si convulsii, care necesita terapie intensiva).

- Utilizarea concomitenta a Protecardin cu alcool etilic poate sa creasca riscul hemoragiilor gastrointestinale.

- Sarcina si alaptarea: Nu utilizati Protecardin daca sunteti gravida in ultimul trimestru de sarcina. In primele doua trimestre de sarcina luati Protecardin numai daca medicul dumneavoastra va recomanda acest lucru. In timpul alaptarii luati Protecardin numai daca medicul dumneavoastra va recomanda acest lucru.

- Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Protecardin nu va influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

- Medicamentul contine lactoza monohidrat. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Forma de prezentare: Cutie cu 40 comprimate

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 28.04.2022