Medicamente fara reteta

Procto-Glyvenol, 10 supozitoare, Recordati

35,99 Lei

Pret / SUP: 3,60 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Procto-Glyvenol, 10 supozitoare, Recordati

1063384

Fiecare supozitor contine 400 mg tribenosid, o substanta sintetica activa apartinand glucofuranozidelor si 40 mg lidocaina. 100 g crema contine 5 g tribenosid si 2 g lidocaina clorhidrat. Conservanti: Metilparaben (E 218) si propilparaben (E 216).

Beneficii:

Procto-Glyvenol determina diminuarea prompta a simptomelor hemoroizilor (durere, usturime, prurit, tensiune), care apar datorita inflamatiei secundare a regiunii anale. Activitatea terapeutica a Procto-Glyvenol la pacientii cu hemoroizi este atribuita capacitatii acestuia de a reduce permeabilitatea capilara si de a creste tonusul vascular. In plus, are efect antiinflamator local si actiune antagonista asupra unor substante endogene care au rol de mediatori ai inflamatiei si durerii. Lidocaina continuta de Procto-Glyvenol grabeste atenuarea simtomatologiei. Farmacocinetica: absorbtie: aproximativ 20% din tribenosidul continut in crema se absoarbe prin piele. Biodisponibilitatea sistemica a tribenosidului este de 30% din cea obtinuta prin administrarea orala a acestuia (sub forma de capsule). Varful concentratiei plasmatice de 1 g/ml (tribenosid si metaboliti) se obtine la 2 ore dupa administrarea unui supozitor (400 mg tribenosid). Metabolism si eliminare: Tribenosidul se metabolizeaza intens si se excreta urinar (dintr-un supozitor, 20-27% din tribenosid se elimina sub forma de metaboliti). Cantitatea de lidocaina continuta de Procto-Glyvenol absorbita nu exercita nici un fel de efect asupra cordului.

Indicatii:

Pana la disparitia semnelor acute, crema sau 1 supozitor trebuie aplicate dimineata si seara. Ulterior, se poate continua tratamentul printr-o singura aplicare zilnica. 30 g crema sunt suficiente pentru 20-30 de aplicatii.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la unul din componentii Procto-Glyvenol.

Precautii:

Sarcina, alaptare: nu exista studii care sa releve trecerea Procto-Glyvenol prin placenta. De aceea, acesta trebuie administrat cu precautie in timpul sarcinii, in special in primul trimestru. Nu se cunoaste daca substanta activa trece in laptele matern. Astfel, Procto-Glyvenol trebuie administrat doar daca beneficiile terapeutice ale mamei depasesc posibilele efecte adverse asupra fatului.Reactii adverse:Procto-Glyvenol este bine tolerat. In cazuri izolate pot aparea senzatie usoara de arsura, durere, cresterea motilitatii intestinale dupa administrarea cremei sau supozitoarelor.

Interactiuni medicamentoase:

Nu se cunosc pana in prezent. Supradozare: nu se cunosc cazuri de supradozare acuta sau cronica.

Forma de prezentare: 10 supozitoare

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 19.04.2021