Medicamente fara reteta

Pharmatex ovule 18.9g, 10 cps, Innotech

Campanie nationala talon razuibil Dr. Max
29,49 Lei

Pret / CPS: 2,95 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Pharmatex ovule 18.9g, 10 cps, Innotech

7520549

Substanta activa: clorura de benzalconiu. Excipientii:  dimeticona  1000,  dioxid  de  siliciu  coloidal, hidroxipropilceluloza, 7-gliceril cocoat de macrogol, macrogol 400. Capsula: gelatina, glicerina.

Cum sa utilizati Pharmatex 18,9 mg, si pentru ce este utilizat:

Acest medicament este o modalitate de contraceptie locala. El  diminua  riscul  de  aparitie  a  unei  sarcini,  fara  a-l  face  sa  dispara  in  totalitate. Eficacitatea sa depinde de respectarea modului de utilizare. Aceasta metoda consta in utilizarea unei substante chimice sau spermicid, care distruge spermatozoizii. Aceasta metoda de contraceptie este recomandata, in principal, in cazul in care ati uitat sa luati pilula contraceptiva sau ati luat-o cu intârziere; in acest caz, cititi din nou prospectul contraceptivului oral pe care-l luati si asociati cele 2 metode de contraceptie pe durata de timp ce a mai ramas din ciclul menstrual. De asemenea, medicul dumneavoastra va poate prescrie aceasta metoda de contraceptie, in urmatoarele situatii particulare: daca nu puteti sa utilizati o metoda de contraceptie orala sau un sterilet, daca ati nascut recent, daca alaptati sau daca sunteti in perioada de premenopauza, daca doriti sa utilizati o metoda de contraceptie pe temen scurt, in  asociere  cu  metoda  de  contraceptie  cu  sterilet  (mai  ales  daca  se  administreaza concomitent unele medicamente, cum ar fi antiinflamatoarele nesteroidiene), sau cu diafragma.

Contraindicatii:

Pharmatex 18,9  mg contraindicat in cazul existentei hipersensibilitatii cunoscute, (alergie) la clorura de benzalconiu sau la oricare dintre constituentii produsului. Sapunurile pot inactiva substanta activa. Nu este, de obicei, indicat, cu exceptia cazurilor in care v-a fost recomandat de catre medicul dumneavoastra, a fi asociat cu alte medicamente admnistrate pe cale vaginala (antifungice, antitrichomonas, antibacteriene, antiseptice, antiherpetice, produse cu administrare  locala  ce  contin  estrogeni).  De  fapt,  acestea  pot  avea  ca  rezultat  pierderea eficacitatii sale contraceptive. In acest caz, asteptati pâna la terminarea tratamentului pentru a putea utiliza acest spermicid si utilizati si prezervativul pentru a asigura o protectie mai buna. Luati masuri de precautie speciale la administrarea Pharmatex 18,9 mg: ficacitatea acestei metode de contraceptie locala este inferioara fata de cea oferita de alte metode de contraceptie, cum ar fi cea orala, steriletul, diafragma sau prezervativul. In consecinta, este important sa se explice pacientei modul exact de utilizare si sa se asigure buna sa intelegere.

Pentru a obtine efectul contraceptiv cel mai eficace, este important sa se respecte modul de utilizare. Utilizati acest spermicid in mod sistematic inaintea fiecarui raport sexual, indiferent de perioada ciclului menstrual in care va aflati, dupa ce ati inteles cum trebuie sa-l utilizati.

Nu trebuie sa spalati vaginul cu sapun inainte sau dupa raport, deoarece apa cu sapun, chiar in cantitate neglijabila, distruge substanta activa. Este posibila doar efectuarea unei toalete externe, doar cu apa, pentru ambii parteneri. In cazul aparitiei sau agravarii unei leziuni genitale, intrerupeti tratamentul si adresati-va medicului dumneavoastra. Daca este necesara administrarea pe cale vaginala a unui tratament sau al oricarui alt produs, asteptati terminarea tratamentului pentru a reincepe contraceptia cu aceste capsule. Aceasta modalitate de contraceptie nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala, nici contra SIDA. Pâna in prezent, doar utilizarea concomitenta a prezervativului permite o adevarata protectie. Nu s-au demostrat interactiuni cu anumite alimente sau bautauri, in cazul administrarii acestui medicament.

Sarcina:

Utilizarea acestui spermicid in perioada de inceput a unei sarcini nediagnosticate, nu presupune expunerea la vreun risc deosebit.

Alaptarea:

Alaptarea este posibila.

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: Pharmatex 18,9 mg nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Interactiuni cu alte produse medicamentoase:

Utilizarea asociata a altor medicamente administrate pe cale vaginala, sau de sapunuri poate anula eficacitatea acesui contraceptiv local. Potrivit unui studiu de compatibilitate, utilizarea acestui spermicid nu modifica proprietatile fizice si mecanice ale prezervativelor.Trebuie sa aveti grija sa va informati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca luati sau ati luat recent vreun alt medicament, chiar daca nu l-ati obtinut in baza unei retete.

Mod de utilizare:

Se admnistreaza o capsula inaintea fiecarui raport sexual, indiferent de perioada ciclului menstrual in care va aflati. In cazul raporturilor repetate, trebuie sa utilizati de fiecare data o noua capsula. Se administreaza pe cale vaginala. Este necesar sa respectati urmatoarele conditii: plasati in mod sistematic o capsula in profunzimea vaginului inaintea fiecarui raport sexual, indiferent de perioada ciclului menstrual in care va aflati; introducerea capsulei se face in decubit dorsal, ceea ce permite o plasare mai buna a sa in profunzimea vaginului; asteptati dizolvarea completa a capsulei astfel incât sa fie eliberata intraga cantitate de substanta activa (10 minute); in cazul unui al doilea sau mai multor raporturi sexuale administrati câte o alta capsula; protectia este asigurata pentru o perioada de 4 ore; imediat dupa raport, este permisa doar o toaleta externa a regiunii, doar cu apa. Daca ati utilizat mai multe capsule de Pharmatex 18,9 mg decât ar fi trebuit: nu se cunosc cazuri de supradozaj. Daca ati uitat sa utilizati Pharmatex 18,9 mg. Exista riscul de aparitie a sarcinii. In acest caz, metoda de contaceptie de urgenta poate fi utilizata (vezi paragraful 6: Notiuni despre ciclul menstrual si contraceptie)

Reactii ce pot apare la intreruperea tratamentului cu Pharmatex 18,9 mg:

Nu se cunosc.

Reactii adverse:

Senzatie de arsura sau iritatie locala. Hipersensibilitate la oricare dintre constituentii produsului.

Atentionari:

A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original. A nu se lasa la indemâna copiilor. A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Ultima revizuire a textului: Februarie 2004.

Ciclul menstrual reprezinta perioada de timp dintre doua menstruatii. De obicei ciclul menstrual dureaza 28 zile, dar poate varia de o maniera importanta de la o femeie la alta. Menstruatiile se produc atunci când o femeie nu este insarcinata. In perioada de mijloc a ciclului menstrual, un ovul este expulzat de catre unul din cele 2 ovare (acest moment este  denumit ,,ovulatie”). In  general, ovulatia se  produce la  mijlocul ciclului menstrual dar se poate produce si in oricare alt moment al ciclului, chiar in timpul menstruatiei. Daca spermatozoizii se gasesc in vecinatatea ovulului, ,,fecundarea” (adica fuzionarea ovulului cu un spermatozoid pentru a crea un embrion) poate avea loc. In decurs de câteva zile, ovulul fecundat se va fixa (sau ,,implanta”) in uter, incepând astfel perioada de sarcina. Principalele metode de contraceptie sunt: contraceptia orala: cu scopul de a impiedica ovulatia; steriletul: cu scopul de a impiedica implantarea, daca ovulul a fost fecundat; contraceptia locala, deseori folosita in asociere cu o alta metoda de contraceptie, cu scopul de a scadea sansele de fecundare (fuzionarea dintre spermatozoid si ovul): spermicidele; prezervativele; diafragmele. Prezervativul este singurul mod de protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala si indeosebi SIDA. Metodele de contraceptie nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala si indeosebi SIDA. In cazul unui raport sexual neprotejat, sau in cazul unui risc de esec al metodei dumneavoastra de contraceptie (de exemplu daca ati uitat sa luati un comprimat), contraceptia de urgenta (pilula de a doua zi) poate fi utilizata. Scopul acesteia este de a impiedica ovulatia sau fecundarea. Ea poate, de asemenea, sa impiedice implantarea. Pe de alta parte, aceasta metoda poate fi ineficace daca implantarea s-a produs deja. Cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului. Daca starea dumneavoastra se modifica, sau daca aceasta metoda de contraceptie nu va convine sau nu va mai convine, cereti sfatul medicului dumneavoastra pentru a va prescrie o alta metoda de contraceptie adecvata situatiei dumneavoastra. Detinatorul Autorizatie de punere pe piata: Laboratoire Innotech International, 7-9, avenue François Vincent Raspail, 94110 Arcueil, Franta. Producator: Innothera Chouzy, Rue René Chantereau - L’Isle Vert, 41150 Chouzy-sur-Cisse, Franta si R.P. Scherer SA, 74, rue Principale, 67930 Beinheim, Franta

Forma de prezentare: 10 capsule

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.