Medicamente fara reteta

Pharmatex crema vaginala 1.2%, 72 g, Innotech

29,99 Lei

Pret / BUC: 29,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Pharmatex crema vaginala 1.2%, 72 g, Innotech

1059999

Pharmatex crema este un medicament indicat in contraceptia locala, fara limite legate de varsta, de conditiile fiziologice sau de o patologie medicala, fiind recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii ca metoda contraceptiva ce poate fi utilizata fara nicio restrictie medicala. Daca se doreste o metoda contraceptiva locala fara efecte adverse sistemice, fara contraindicatii (cu exceptia hipersensibilitatii la clorura de benzalconiu sau la oricare dintre excipientii produsului), care respecta flora vaginala si lactobacilii, alegeti Pharmatex Crema vaginala.
Ingrediente:
Pharmatex contine clorura de benzalconiu, care este o substanta spermicida si antiseptica. Protectia este imediata si dureaza cel putin 10 ore.
Clorura  de benzalconiu este o substanta spermicida si antiseptica. Studii facute in vitro arata ca produsul este activ pe un anumit numar de agenti infectiosi responsabili pentru bolile transmisibile pe cale sexuala, in special: gonococi, chlamydii, herpes virus tip 2, HIV, Trichomonas vaginalis, stafilococ auriu. Nu se produc modificari ale florei saprofite iar bacilii Doderlein nu sunt influentati.
Prin substanta sa activa, clorura de benzalconiu, Pharmatex Crema actioneaza strict local, fra sa provoace efecte nedorite si fara sa modifice flora vaginala, produsul respectand Ph-ul vaginal.
Indicatii:
Aceasta metoda de contraceptie locala se adreseaza femeilor de varsta fertila si in mod special: cand exista o contraindicatie temporara sau definitiva pentru contraceptia orala sau cu dispozitiv intrauterin; dupa nastere, in timpul alaptarii sau pre-menopauzei; cand este nevoie de contraceptie episodica; in cazul folosirii contraceptiei orale, in cazul in care s-a omis sau s-a intarziat administrarea unei doze; in acest caz se recomanda asocierea celor doua metode de contraceptie in intervalul ramas pana la aparitia sangerarii menstruale; in asociere cu contraceptia locala prin dispozitiv intrauterin, in special in timpul administrarii regulate a anumitor medicamente, cum ar fi antiinflamatoare nesteroidiene. Astfel, poti folosi Pharmatex Crema fara griji daca ai trecut de 35 de ani, daca esti fumatoare sau alaptezi, daca ai hipertensiune, hepatita sau diabet. Vei fi protejata de o sarcina nedorita fara a-ti face rau.
Pharmatex Crema poate fi folosit de toate femeile, inclusiv acele femei care au boli cardiovasculare (ca hipertensiunea arteriala), tulburari metabolice (hiperlipidemie, diabet, etc), boli hepatice, cancer mamar si cel de col uterin, adica femeile care au contraindicatii la pilule contraceptive sau dispozitive intauterine.
Precautii:
Pentru a nu se inactiva efectul contraceptiv, nu se recomanda asocierea altor medicamente administrate pe cale vaginala (antifungice, antitricomoniazice, antibacteriene, antiseptice, antiherpetice, produse cu administrare locala ce contin estrogeni) deoarece orice tratament local pe cale vaginala poate inactiva contraceptivul local.
Contraceptie locala: aceasta metoda reduce considerabil riscul de sarcina, dar nu il elimina total. Eficacitatea clinica se evalueaza cu ajutorul indicelui de eficacitate Pearl corectat, care este mai mic decat 1 daca produsul este utilizat corect.
Eficacitatea contraceptiva depinde in mod esential de folosirea corecta.

Forma de prezentare: 72 g

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.