Otirelax picaturi auriculare, 45.5MG/11.4MG/ML 15 M, 15ml, Rompharm

Medicamente fara reteta

In stoc
10,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Otirelax picaturi auriculare, 45.5MG/11.4MG/ML 15 M, 15ml, Rompharm

7474417

Otirelax este utilizat ca adjuvant in tratamentul otalgiilor determinate de otitele medii, la pacientii cu timpanul intact. Contine fenazona si lidocaina monohidrat. Fenazona este o substanta utilizata pentru a reduce inflamatia si durerea. Lidocaina monohidrat este o substanta utilizata pentru anestezie locala. Aceasta sprijina in calmarea durerilor si inflamatiei de la nivelul urechii, la pacientii la care timpanul nu este rupt.

Ingrediente: fiecare mililitru picaturi auriculare, solutie, contine fenazona 45,5 mg si clorhidrat de lidocaine si monohidrat 11,4 mg.

Mod de utilizare: doza recomandata este de 4 picaturi OTIRELAX de 2 - 3 ori pe zi; acestea se aplica la nivelul conductului auditiv extern. Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 10 zile. Daca simptomatologia nu se amelioreaza dupa 2 - 3 zile de tratament, se impune reevaluarea abordarii

terapeutice.

Pentru a evita senzatia neplacuta produsa de introducerea solutiei reci in canalul auditiv, se recomanda

aducerea flaconului la temperatura corpului inaintea administrarii picaturilor.

Daca OTIRELAX se utilizeaza impreuna cu alte picaturi auriculare, trebuie pastrat un interval de cel

putin 30 minute intre administrari.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate lafenazona, la derivati de pirazol (metamizol, isopropilaminofenazona, propil-fenazona), la clorhidrat de lidocaina sau la oricare dintre excipientii enumerati la pct.6.1.

Perforatia timpanului de origine infectioasa sau traumatica.

Mod de prezentare: flacon de 15ml.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 11.06.2021