Orofar, 24 comprimate, GSK

Medicamente fara reteta

Brand: GSK

Produsul este indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu exista in stocul furnizorului.

Descriere si prospect: Orofar, 24 comprimate, GSK

1054687

Orofar comprimate de supt este un medicament indicat in infectii orofaringiene (dezinfectant si analgezic local): faringite, laringite, stomatite, ulceratii, gingivite si adjuvant in tonsilite. Orofar are in compozitie clorura de benzoxon care are actiune exclusiv locala, doar 1% din doza administrata de absoarbe si se elimina prin urina. Concentratia plasmatica este practic nedetectabila.

Clorura de benzoxon are activitate bactericida in vitro asupra bacteriilor grampozitive si, intr-o mai mica masura, asupra celor gramnegative. De asemenea, are proprietati antifungice si antivirale prin actiune pe membrana virusurilor (Influenza, Parainfluenza si Herpes hominis). Structura cationica ii confera clorurii de benzoxon activitate de suprafata si penetratie bune. Studiile clinice releva eficacitatea Orofar-ului in tratamentul durerilor de gat si al gingivitei (prin capacitatea sa de inhibare a formarii placii dentare). Lidocaina este un anestezic local care diminueaza durerea si inflamatia faringiana. Administrarea Orofar-ului nu creste riscul incidentei cariei dentare.

Ingrediente: fiecare tableta contine clorura de benzoxon 1mg, lidocaina clorhidrat 1mg. Excipienti: sorbitol g, zaharina, aromatizanti. O tableta contine 1g sorbitol ca inducitor, corespunzand la aproximativ 17kJ (4kcal.) si are gust de portocale.

Mod de administrare: se lasa tableta sa se dizolve lent in gura. Se recomanda a nu se depasi 10 tablete pe zi.

 • Infectii usoare: 1 tableta la 2 – 3 ore.
 • Infectii acute: 1 tableta la 1 – 2 ore.
 • Copii: Orofar-ul se poate administra copiilor peste 4 ani, insa in doze mai mici, fara a depasi doza zilnica maxima de 6 tablete.

Precautii:

 • Contraindicat in caz de hipersensibilitate la compusi cuaternari de amoniu sau lidocaina.
 • Nu se recomanda copiilor sub 4 ani.
 • Sarcina si alaptare: nu s-au constatat reactii adverse in studiile pe animale, insa datele umane lipsesc. Astfel, se recomanda evitarea folosirii Orofar-ului in timpul sarcinii si in special al primului trimestru. Datorita absentei datelor in legatura cu eliminarea substantelor active prin laptele matern, se recomanda sa nu se foloseasca Orofar-ul in perioada de alaptare.
 • Pot aparea uneori iritatii locale usoare, tranzitorii. Reactiile alergice cutanate sunt rare. La folosirea Orofar-ului pe o perioada de peste 2 saptamani poate aparea colorarea bruna tranzitorie a limbii si/sau a dintilor.
 • Interactiuni: ca orice compus cuaternar de amoniu, eficienta clorurii de benzoxon continuta de Orofar poate diminua in prezenta agentilor tensioactivi (de exemplu, pasta de dinti).
 • Supradozare: Ingestia accidentala a unei cantitati mari de Orofar poate produce greata si varsaturi, ca orice compus cuaternar de amoniu. Laptele sau albusul de ou batut in apa trebuie administrat imediat.
 • Alcoolul potenteaza absorbtia, motiv pentru care trebuie evitat.
 • Concentratia lidocainei in Orofar este mult prea mica pentru a produce supradozare.

Forma de prezentare: cutie cu 24 de comprimate de supt.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 30.01.2023