Orofar, 24 comprimate, GSK

Medicamente fara reteta

In stoc

19,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Despre produs

1054687

Orofar comprimate de supt este un medicament indicat in infectii orofaringiene (dezinfectant si analgezic local): faringite, laringite, stomatite, ulceratii, gingivite si adjuvant in tonsilite. Orofar are in compozitie clorura de benzoxon care are actiune exclusiv locala, doar 1% din doza administrata de absoarbe si se elimina prin urina. Concentratia plasmatica este practic nedetectabila. Studiile arata ca peste 95% din doza se elimina prin fecale, neexistand, astfel, nici un fel de acumulare. In plus, contine lidocaina care se absoarbe prin mucoasa bucala, trece prin pasajul hepatic unde este rapid metabolizata. Biodisponibilitatea lidocainei este de aproximativ 35%, iar eliminarea acesteia se face predominant prin urina, intr-o proportie de mai putin de 10% sub forma nemodificata.
Clorura de benzoxon are activitate bactericida in vitro asupra bacteriilor grampozitive si, intr-o mai mica masura, asupra celor gramnegative. De asemenea, are proprietati antifungice si antivirale prin actiune pe membrana virusurilor (Influenza, Parainfluenza si Herpes hominis). Structura cationica ii confera clorurii de benzoxon activitate de suprafata si penetratie bune. Studiile clinice releva eficacitatea Orofar-ului in tratamentul durerilor de gat si al gingivitei (prin capacitatea sa de inhibare a formarii placii dentare). Lidocaina este un anestezic local care diminueaza durerea si inflamatia faringiana. Administrarea Orofar-ului nu creste riscul incidentei cariei dentare.

Ingrediente:

Fiecare tableta contine: clorura de benzoxon 1 mg, lidocaina clorhidrat 1 mg. Excipienti: sorbitol 1 g, zaharina, aromatizanti. O tableta contine 1 g sorbitol ca inducitor, corespunzand la aproximativ 17 kJ (4 kcal.) si are gust de portocale. 

Mod de administrare:

Infectii usoare: 1 tableta la 2-3 ore. Infectii acute: 1 tableta la 1-2 ore. Se lasa tableta sa se dizolve lent in gura. Se recomanda a nu se depasi 10 tablete pe zi.
Copii: Orofar-ul se poate administra copiilor peste 4 ani, insa in doze mai mici, fara a depasi doza zilnica maxima de 6 tablete.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la compusi cuaternari de amoniu sau lidocaina.

Precautii: nu se recomanda copiilor sub 4 ani.

Sarcina si alaptare: nu s-au constatat reactii adverse in studiile pe animale, insa datele umane lipsesc. Astfel, se recomanda evitarea folosirii Orofar-ului in timpul sarcinii si in special al primului trimestru. Datorita absentei datelor in legatura cu eliminarea substantelor active prin laptele matern, se recomanda sa nu se foloseasca Orofar-ul in perioada de alaptare.

Reactii adverse:

Pot aparea uneori iritatii locale usoare, tranzitorii. Reactiile alergice cutanate sunt rare. La folosirea Orofar-ului pe o perioada de peste 2 saptamani poate aparea colorarea bruna tranzitorie a limbii si/sau a dintilor.

Interactiuni: ca orice compus cuaternar de amoniu, eficienta clorurii de benzoxon continuta de Orofar poate diminua in prezenta agentilor tensioactivi (de exemplu, pasta de dinti).

Supradozare: ingestia accidentala a unei cantitati mari de Orofar poate produce greata si varsaturi, ca orice compus cuaternar de amoniu. Laptele sau albusul de ou batut in apa trebuie administrat imediat. Alcoolul potenteaza absorbtia, motiv pentru care trebuie evitat. Concentratia lidocainei in Orofar este mult prea mica pentru a produce supradozare.

Forma de prezentare: cutie cu 24 comprimate de supt