Medicamente fara reteta

Octeangin 2,6 mg, 24 pastile, Klosterfrau Healthcare

CADOU Ornament de Craciun 2023
18,99 Lei

Pret / CPS: 18,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Octeangin 2,6 mg, 24 pastile, Klosterfrau Healthcare

652376253

Octeangin pastile contine substanta activa diclorhidrat de octenidina. Acesta este un medicament antiseptic eficace impotriva agentilor patogeni carora le distruge functia celulara. Octeangin pastile se utilizeaza pentru tratamentul adjuvant de scurta durata al inflamatiei mucoasei bucale si gatului cu simptome tipice, cum sunt durerea, inrosirea si inflamarea.

Compozitie: Substanta activa este diclorhidratul de octenidina. O pastila contine diclorhidrat de octenidina 2,6 mg. Ceilalti excipienti sunt isomalt (E 953), acid tartaric, aroma de mascare a gustului amar (contine propilenglicol, extract de cafea si acid 4-(2,2,3-trimetilciclopentil) butanoic), ulei de anason stelat, ulei de menta, sucraloza (E 955).

Mod de administrare:

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza recomandata: Daca nu este prescris altfel, doza, pentru adultii si adolescentii cu varsta de 12 ani si peste, este de o pastila la 2-3 ore; pastilele se tin in cavitatea bucala pana la dizolvare. Doza zilnica maxima este de 6 pastile. Lasati pastila sa se dizolve lent in gura (administrare bucofaringiana).

Fara recomandarea unui medic, Octeangin pastile nu trebuie utilizat mai mult de 4 zile. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Precautii:

  • Octeangin pastile este indicat la adulti si adolescenti cu varsta de 12 ani si peste.
  • Daca dupa 4 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.
  • Inainte sa utilizati Octeangin pastile, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
  • Nu utilizati Octeangin pastile daca sunteti alergic la diclorhidrat de octenidina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
  • Sarcina, alaptarea si fertilitatea: Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a utiliza acest medicament.
  • Sarcina: Studiile la animale nu au evidentiat efecte embriotoxice si teratogene. Din cauza informatiilor insuficiente, nu se poate exclude in totalitate un risc pentru fat. Prin urmare, femeile gravide trebuie sa se adreseze unui medic inainte de a utiliza Octeangin pastile.
  • Alaptarea: Exista informatii insuficiente cu privire la excretia diclorhidratului de octenidina in laptele uman. Nu se poate exclude in totalitate un risc pentru sugari. Prin urmare, Octeangin pastile nu trebuie utilizat in timpul alaptarii.
  • Fertilitatea: Nu au fost efectuate studii.
  • Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Forma de prezentare: 24 pastile

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 21.02.2023