Medicamente fara reteta

Nurofen Ultra 400mg, 12 comprimate filmate, Reckitt Benckiser

Brand: NUROFEN
CADOU Ornament de Craciun 2023
23,49 Lei

Pret / CPR F: 1,96 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Nurofen Ultra 400mg, 12 comprimate filmate, Reckitt Benckiser

652356595

Nurofen Ultra contine ibuprofen 400mg sub forma de ibuprofen lizinat care apartine unui grup de medicamente cunoscut sub numele de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). AINS actioneaza prin schimbarea raspunsului organismului la durere, inflamatie si febra.

Nurofen Ultra se utilizeaza la adulti si adolescenti cu greutate corporala mai mare de 40 kg (cu varsta de 12 ani si peste) pentru tratamentul: simptome ale durerii usoare pana la moderate, precum durerile de cap, durerea de dinti, durerile cauzate de ciclul menstrual, durerile reumatice si musculare si migrena; simptome de raceala si gripa, precum dureri in gat si febra.

Compozitie: 400mg de substanta activa ibuprofen (sub forma de ibuprofen lizinat), nucleu (povidona, amidonoglicolat de sodiu tip A, stearat de magneziu), strat de drajefiere (hipromeloza, talc, hipromeloza si dioxid de titan), cerneala de imprimare (opacode S-1-277001 [Shellac, oxid negru de fer], propilenglicol).

Mod de administrare:

- Adulti si adolescenti cu varsta de cel putin 12 ani: doza initiala este de un comprimat administrat cu apa. Apoi, daca este necesar, se administreaza un comprimat la un interval de 4-6 ore. A nu se depasi trei comprimate (1200 mg) intr-un interval de 24 de ore.

- Varstnici: nu necesita o ajustare speciala a dozelor. Din cauza profilului posibil de reactii adverse, se recomanda monitorizarea cu atentie deosebita a varstnicilor.

- Pacienti cu insuficienta renala: la pacientii cu insuficienta renala usoara pana la moderata nu este necesara reducerea dozei.

- Pacienti cu insuficienta hepatica: la pacientii cu insuficienta hepatica usoara pana la moderata nu este necesara reducerea dozei.

- Daca acest medicament este necesar pentru adolescenti cu varsta intre 12-18 ani mai mult de 5 zile pentru tratarea durerii si mai mult de 3 zile pentru tratarea febrei sau daca simptomele se agraveaza, trebuie consultat un medic. In cazul adultilor, adresati-va medicului dumneavoastra in cazul in care este necesara administrarea de Nurofen Ultra timp de mai mult de 10 zile pentru tratamentul durerii sau daca simptomele se inrautatesc.

Avertizari:

- Nu luati Nurofen Ultra daca aveti (sau ati avut doua sau mai multe episoade de) ulcer gastric, perforare sau sangerare gastrica; daca sunteti alergic la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale Nurofen Ultra sau ai acidului acetilsalicilic (aspirina) sau ale altor AINS-uri; daca suferiti de afectiuni renale, hepatice sau cardiace grave; daca ati avut hemoragie sau perforare gastrointestinala ulterior administrarii antiinflamatoarelor nesteroidiene; daca ati suferit vreodata de dificultate in respiratie, ati avut astm bronsic, eruptii cutanate, v-a curs si v-a mancat nasul sau vi s-a umflat fata atunci cand ati luat in trecut ibuprofen, acid acetilsalicilic (aspirina) sau AINS; daca sunteti in ultimele trei luni de sarcina, daca aveti varsta sub 12 ani.

- Sarcina: nu luati in ultimele 3 luni de sarcina. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a lua acest medicament daca sunteti in primele 6 luni de sarcina sau daca alaptati.

- Alaptarea: ibuprofenul si metabolitii sai trec in laptele matern doar in concentratii mici. Acest medicament poate fi utilizat in timpul alaptarii daca este utilizat in doza recomandata si pentru cea mai scurta perioada posibila.

- Fertilitatea: Nurofen Immedia apartine unui grup de medicamente care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la oprirea administrarii medicamentului. Este putin probabil ca Nurofen Ultra, utilizat ocazional, sa va afecteze sansele de a ramane gravida. Cu toate acestea, informati-va medicul inainte de a lua acest medicament daca aveti probleme sa ramaneti gravida.

- Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: pe termen scurt, utilizarea acestui medicament la o doza normala nu are nicio influenta sau are o influenta neglijabila asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje. Daca apar reactii adverse precum oboseala sau ameteala, nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje. Consumul de alcool etilic creste riscul aparitiei acestor reactii adverse.

Forma de prezentare: Cutie cu 12 comprimate filmate

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 16.01.2023