Nurofen Junior cu aroma de portocale 6-12 ani, 100ml, Reckitt Benckiser

Medicamente fara reteta

Brand: NUROFEN

Produs indisponibil Stocul pentru acest produs este epuizat si nu se cunoaste o data exacta a livrarii sale la depozit.

19,99 Lei
Stoc epuizat

Descriere si prospect: Nurofen Junior cu aroma de portocale 6-12 ani, 100ml, Reckitt Benckiser

7494715

Nurofen Junior suspensie orala contine ibuprofenul, care apartine unei grupe de medicamente numite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Aceste medicamente actioneaza prin modificarea raspunsului organismului la durere si temperatura mare.

Nurofen Junior este folosit in tratamentul simptomatic pe termen scurt pentru tratarea febrei si a durerii usoare pana la moderata.

Ingrediente:

Fiecare mililitru de suspensie orala contine Ibuprofen 40mg. 5ml suspensie orala contin ibuprofen 200 mg. Celelalte componente: acid citric monohidrat, citrat de sodiu, clorura de sodiu, zaharina sodica, polisorbat 80, bromura de domifen, maltitol lichid, glicerina, guma Xantan, aroma de portocale (cu continut de amidon din grau) si apa purificata.

Mod de administrare:

- Copii 6 - 9 ani (20 - 30 kg): 5 ml de 3 ori pe zi;
- Copii 10 - 12 ani (30 - 40 kg): 7.5 ml de 3 ori pe zi.

Nu se recomanda copiilor cu varsta sub 6 ani sau cu greutate corporala sub 20kg.

Nu depasiti dozele stabilite.

Pentru administrare orala. Mod de administrare cu ajutorul linguritei dozatoare:

- agitati bine flaconul. Folositi marcajul linguritei dozatoare corespunzator dozei necesare. Turnati medicamentul in lingurita dozatoare. Introduceti lingurita dozatoare in gura copilului si administrati doza. Dupa administrare, puneti la loc capacul flaconului. Spalati lingurita dozatoare in apa calduta si lasati-o sa se usuce. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Durata tratamentului: acest medicament este recomandat pentru utilizare pe termen scurt. Daca simptomele se inrautatesc sau daca medicamentul este necesar pentru mai mult de trei zile, adresati-va medicului.

Contraindicatii:

Nu administrati Nurofen Junior copiilor care:
- sunt alergici(hipersensibili)la ibuprofen sau la alte analgezice similare(AINS) sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului ;
- au suferit vreodata de scurtare a respiratiei ,astm,secretii nazale sau eruptii pe piele dupa utilizarea acidului acetilsalicilic(aspirinei) sau a altor analgezice similare (AINS)
- au antecedente de hemoragii gastro-intestinale sau perforate datorate tratamentelor anterioare cu AINS
- au sau au avut ulcere gastrice/duodenale recurente (ulcere peptidice)sau sangerari(2 sau mai multe episoade de ulceratie sau sangerari dovedite)
- au boala severa a ficatului ,a rinichilor sau boala cardiaca severa;
- au hemoragie cerebrala (hemoragie cerebrovasculara)sau alte hemoragii active;
- sufera de boli de coagulare a sangelui ,deoarece ibuprofenul poate creste timpul de sangerare;
- sufera de tulburari de formare a sangelui de origine necunoscuta;

Forma de prezentare: flacon cu 100 ml suspensie orala

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 04.10.2022