Nurofen 200 mg emplastru medicamentos, 2 bucati, Reckitt Benckiser

Medicamente fara reteta

Brand: NUROFEN
In stoc
21,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Nurofen 200 mg emplastru medicamentos, 2 bucati, Reckitt Benckiser

5347699

Ce este Nurofen si pentru ce se utilizeaza

Substanta activa este ibuprofen. Ibuprofenul apartine unui grup de medicamente cunoscut sub numele de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), care actioneaza prin schimbarea raspunsului organismului la durere, inflamatie si febra. Emplastrul medicamentos elibereaza ibuprofen la nivel local, in mod continuu, la locul durerii, timp de peste 24 de ore de la aplicare.
Nurofen se utilizeazala adulti si adolescenti cu varsta de 16 ani si peste, pentru tratamentul simptomatic de scurta durata al durerii locale acute aparute in intinderi musculare sau luxatii in caz de traumatisme usoare localizate in apropierea articulatiilor membrelor superioare sau inferioare.

Cum sa utilizati Nurofen 200 mg

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau cum v-a spus medicul dumneavoastrasau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastrasau cu farmacistul dacanu sunteti sigur.

Doza recomandata adulti si adolescenti cu varsta de 16 ani si peste: O doza este echivalentul unui emplastru medicamentos. Doza maxima pentru 24 de ore este de un emplastru medicamentos.

Nu administrati acest medicament copiilor sau adolescentilor sub 16 ani.

Destinat aplicarii cutanate, pe pielea intacta. Se recomanda spalarea si uscarea cu grija a zonei ce urmeaza a fi tratata inaintea aplicarii emplastrului. Emplastrul poate fi aplicat in orice moment din zi sau din noapte, dar trebuie indepartat si inlocuit cu un nou emplastru, la aceeasi ora, in urmatoarea zi.
Emplastrul este flexibil si adaptabil si, daca este necesar, poate fi aplicat la nivelul sau in apropierea unei articulatii si va permite miscarea normala.

Nu taiati emplastrul, el trebuie aplicat intreg. Nu aplicati pe pielea cu leziuni sau afectata. Nu acoperiti cu alti plasturi sau haine/pansamente care nu lasa pielea sa respire. Nu udati emplastrul.

Modul de aplicare:
- pentru a desface un emplastru medicamentos, rupeti sau taiati plicul de-a lungul liniei punctate.
- indepartati invelisul protector din plastic marcat cu (A) si asezati partea adeziva a benzii in mijlocul zonei dureroase.
- indepartati invelisul protector din plastic marcat cu (B) si intinzandu-l usor, neteziti aceastaparte a emplastrului medicamentos pe piele.
- indepartati invelisul protector din plastic marcat cu (C).
- intindeti usor, neteziti restul emplastrului medicamentos pe pielea dumneavoastra.

Durata tratamentului: Trebuie sa folositi cat mai putine doze, pentru cea mai scurta perioada de timp necesara pentru a ameliora simptomele. Nu folositi acest medicament pentru mai mult de 5 zile, cu exceptia cazului in care medicul dumnevoastrav-a sfatuit astfel.

Daca luati mai mult Nurofen decat trebuie: supradozajul accidental cu emplastrul medicamentos este putin probabil. Adresati-va imediat unui medic. Semnele de supradozaj pot include greata sau varsaturi, dureri de stomac sau, mai rar, diaree. Este posibil sa percepeti zgomote in urechi, saaveti dureri de cap sau sangerari gastro-intestinale.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate canu apar la toate persoanele. Intrerupeti administrarea acestui medicament si solicitati ajutor medical daca apar: semne de reactii alergice precum astm bronsic, respiratie suieratoare inexplicabila sau scurtare a respiratiei, mancarime, secretii nazale sau iritatii ale pielii; semne de hipersensibilitate si reactii pe piele cum sunt roseata, umflaturi, exfoliere, vezicule, descuamare sau ulceratii.
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca observati una dintre urmatoarele reactii adverse, sau orice alte reactii care nu sunt mentionate (cu frecventa necunoscuta - frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile): reactii la nivelul pielii cum sunt roseata, senzatie de arsura, mancarime, aparitie de vezicule, dureroase sau cu lichid; astm bronsic, dificultati la respiratie, scurtare a respiratiei; dureri de stomac sau alte afectiuni ale stomacului; afectiuni ale rinichilor.

Forma de prezentare: cutie cu 2 plasturi

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 30.01.2023