Medicamente cu reteta

NeoRecormon solutie injectabila 5000UI, 6 seringi preumplute, Roche

Brand: ROCHE

Produs disponibil doar in farmacie in baza retetei medicale

Descriere si prospect: NeoRecormon solutie injectabila 5000UI, 6 seringi preumplute, Roche

2134196

Indicatii:

NeoRecormon este o solutie limpede, incolora, care se administreaza in injectii sub piele (subcutanat) sau in vene (intravenos). Medicamentul contine un hormon numit epoetina beta, care stimuleaza producerea de globule rosii in sange. Epoetina beta este produsa prin tehnologie genetica specializata si actioneaza in exact acelasi mod ca si hormonul natural eritropoietina.
Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra daca nu va simtiti mai bine sau daca va simtiti mai rau.

NeoRecormon este indicat pentru:
- Tratamentul anemiei simptomatice determinate de boala renala cronica (anemie renala) la pacientii dializati sau care nu sunt inca supusi dializei;
- Prevenirea anemiei la nou-nascutii prematur (cu greutate cuprinsa intre 750 - 1500 g si nascuti la mai putin de 34 saptamani);
- Tratamentul anemiei si simptomelor asociate la pacientii adulti cu cancer, la care se administreaza chimioterapie;
- Tratamentul pacientilor care doneaza sange inainte de interventia chirurgicala. Injectiile cu epoetina beta cresc cantitatea de sange care va poate fi extrasa din corp inainte de interventia chirurgicala si care va va fi administrata in timpul sau dupa interventia chirurgicala (aceasta este o transfuzie autologa).

Contraindicatii:

Nu utilizati NeoRecormon:
- daca sunteti alergic la epoetina beta sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Inainte sa utilizati NeoRecormon, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea:

Nu exista suficienta experienta cu NeoRecormon la femeile gravide sau care alapteaza.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Utilizarea NeoRecormon nu a evidentiat semne de afectare a fertilitatii la animale. Riscul potential pentru oameni este necunoscut.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:

Nu s-au observat efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Mod de administrare:

Utilizati intotdeauna acest medicament asa cum v-a spus medicul dumneavooastra. Verificati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Medicul dumneavoastra va utiliza cea mai mica doza eficace pentru a obtine controlul simptomelor anemiei.
Daca nu aveti un raspuns adecvat la tratamentul cu NeoRecormon, medicul dumneavoastra va verifica doza care va este administrata si va va informa daca este necesara modificarea dozelor de NeoRecormon.

Tratamentul cu NeoRecormon trebuie initiat sub supravegherea unui medic.
Ulterior, injectiile cu NeoRecormon pot fi administrate de catre medicul dumneavoastra sau, dupa ce ati fost instruit, puteti sa va administrati singur NeoRecormon.

NeoRecormon poate fi injectat sub piele, in abdomen, brat sau coapsa, sau intr-o vena. Medicul dumneavoastra va decide care este locul cel mai potrivit pentru dumneavoastra.

Medicul dumneavoastra va va efectua analize de sange la intervale regulate, pentru a monitoriza modul in care anemia raspunde la tratament prin masurarea nivelului de hemoglobina.

Doza de NeoRecormon:
Doza de NeoRecormon depinde de starea bolii dumneavoastra, de modul de administrare (subcutanat sau intravenos) si de greutate. Medicul stabileste doza potrivita pentru dumneavoastra. Medicul dumneavoastra va utiliza cea mai mica doza eficace pentru a obtine controlul simptomelor anemiei.

Daca nu aveti un raspuns adecvat la tratamentul cu NeoRecormon, medicul dumneavoastra va verifica doza care va este administrata si va va informa daca este necesara modificarea dozelor de NeoRecormon.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Compozitie:

- Substanta activa este epoetina beta. O seringa preumpluta contine 500, 2000, 3000, 4000, 5000, 6000, 10000, 20000 sau 30000 UI (unitati internationale) epoetina beta in 0,3 ml sau 0,6 ml solutie.
- Celelalte componente sunt: uree, clorura de sodiu, polisorbat 20, dihidrogenofosfat de sodiu dihidrat, fosfat disodic
dodecahidrat, clorura de calciu dihidrat, glicina, L-Leucina, L-Izoleucina, L-Treonina, acid L-Glutamic si L-Fenilalanina si apa pentru preparate injectabile.

Atentionare:
Cititi cu atentie si in intregime prospectul inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.

Forma de prezentare: 6 seringi preumplute

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 10.01.2023

Categorii de produse