Medicamente fara reteta

Nedis 20mg, 14 comprimate, Dr. Reddys

18,49 Lei

Pret / CPR: 1,32 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Nedis 20mg, 14 comprimate, Dr. Reddys

7505711

Ce este Nedis si pentru ce se utilizeaza

Nedis contine ca substanta activa pantoprazol, care blocheaza „pompa” care produce acid la nivelul stomacului. Astfel, acesta reduce cantitatea de acid din stomac. Nedis este utilizat pentru tratamentul de scurta durata al simptomelor de reflux (de exemplu arsuri in capul pieptului-pirozis, regurgitare de acid) la adulti.

Refluxul reprezinta fluxul invers de acid din stomac in esofag („gat”), care poate deveni inflamat si dureros. Acesta va poate produce simptome cum ar fi senzatia dureroasa de arsura la nivelul pieptului cu tendinta ascendenta inspre gat (pirozis) si un gust acru in gura (regurgitare de acid). Puteti prezenta o ameliorare a simptomelor de reflux acid si de arsura in capul pieptului dupa numai o zi de tratament cu Nedis, insa acest medicament nu este conceput pentru asigurarea unei ameliorari imediate. Ar putea fi necesara administrarea de comprimate timp de 2-3 zile consecutiv pentru a se obtine ameliorarea simptomelor.

Cum sa utilizati Nedis

Luati intotdeauna Nedis exact asa cum este recomandat in acest prospect. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Luati un comprimat pe zi. Luati comprimatul inainte de masa, la aceeasi ora in fiecare zi. Trebuie sa inghititi comprimatul intreg, cu o cantitate de apa. Nu mestecati si nu spargeti comprimatul.

Nu depasiti doza zilnica recomandata de 20 mg pantoprazol. Trebuie sa luati acest medicament cel putin 2-3 zile consecutiv. Opriti administrarea de Nedis dupa disparitia completa a simptomelor. Puteti prezenta o ameliorare a simptomelor de reflux acid si arsuri in capul pieptului dupa numai o zi de tratament cu Nedis, insa acest medicament nu este conceput pentru asigurarea unei ameliorari imediate.

Daca simptomele nu se amelioreaza dupa administrarea continua a acestui medicament timp de 2 saptamani, adresati-va medicului. Nu utilizati Nedis comprimate mai mult de 4 saptamani fara sa va adresati medicului dumneavoastra.

Copii si adolescenti: Nedis nu trebuie utilizat de copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.

Daca ati luat mai mult Nedis decat trebuie: informati-va imediat medicul sau farmacistul. Daca este posibil, luati medicamentul si prospectul cu dumneavoastra. Nu exista simptome cunoscute ale supradozajului.

Daca ati uitat sa luati Nedis: nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Luati urmatoarea doza in mod normal, in ziua urmatoare si la ora obisnuita.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Nedis poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Informati-va imediat medicul sau adresati-va departamentului de urgenta al celui mai apropiat spital daca prezentati oricare dintre urmatoarele reactii adverse grave. Opriti imediat administrarea medicamentului, dar luati acest prospect si/sau comprimatele cu dumneavoastra.

Reactii alergice grave (rare): reactii de hipersensibilitate, asa-numitele reactii anafilactice, soc anafilactic si edem angioneurotic. Simptomele tipice sunt: umflarea fetei, buzelor, gurii, limbii si/sau gatului, care pot produce dificultati la inghitire sau respiratie, urticarie (eruptii iritative pe piele), ameteala severa cu batai foarte rapide ale inimii si transpiratie abundenta.

Reactii grave pe piele (cu frecventa necunoscuta): eruptie cu tumefactie, pustule sau exfolierea pielii, piele descuamata si sangerari in jurul ochilor, nasului, gurii sau organelor genitale si deteriorarea rapida a starii generale de sanatate sau eruptie pe piele in momentul expunerii la soare.

Alte reactii adverse grave (cu frecventa necunoscuta): ingalbenirea pielii si a ochilor (ca urmare a leziunilor hepatice severe) sau probleme renale cum ar fi urinarea dureroasa si durere lombara inferioara cu febra.

Reactii adverse mai putin frecvente: dureri de cap; ameteala; diaree; greata, varsaturi; balonare si flatulenta; constipatie; gura uscata; colica si disconfort; eruptii trecatoare pe piele sau urticarie; mancarime; senzatie de slabiciune, oboseala sau stare generala de rau; tulburari de somn; cresterea enzimelor hepatice la testele de sange.

Reactii adverse rare: tulburare sau lipsa completa a simtului gustului; tulburari de vedere cum ar fi vederea incetosata; durere la nivelul articulatiilor; dureri musculare; modificari de masa corporala; temperatura a corpului crescuta; umflarea extremitatilor; reactii alergice; depresie; valori crescute ale bilirubinei si lipidelor in sange (observate la testele de sange), cresterea sanilor la barbati; febra mare sau o scadere brusca a celulelor albe granulare circulante din sange (observate la testele de sange).

Reactii adverse foarte rare: dezorientare; reducerea numarului de trombocite, care va poate predispune la sangerari si vanatai mai mult decat normal; reducerea numarului de leucocite, care poate conduce la infectii mai frecvente¸ coexistenta anormala a reducerii numarului de celule albe si rosii ale sangelui, ca si a plachetelor (observate la testele de sange).

Cu frecventa necunoscuta: halucinatii, confuzie (in special la pacientii cu istoric al acestor simptome); valoare scazuta a sodiului in sange, valori scazute de magneziu in sange.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Forma de prezentare: cutie cu 14 comprimate

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 23.08.2022